Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıkan tutuklu sanık 'Şevger' kod adlı PKK'lı terörist Muhammed Fadullah Kamış'a rekor ceza verildi. Aynı davada tutuklu yargılanan Emrah Polat ile tutuksuz yargılanan Fesih Polat, Adil Bingöl, Pınar Özcan, Mehmet Sait Özcan duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkeme heyeti tarafından duruşmada son savunması istenen 'Şevger' kod adlı Muhammed Fadullah Kamış, bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmaya kalkışınca mahkeme başkanı tarafından uyarıldı.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti Kamış'ı, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" Savcı Küçük, Ahmet Küçük ve Mehmet Şefik Doğu'yu "Kasten öldürme" suçlarından 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

CEZA YAĞDI

Kamış, ayrıca "Görevi yaptırmamak için direnme", "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılma", "Toplantı ve yürüyüşlere silah veya aletlerle katılma", "Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanun", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Konut dokunulmazlığını ihlal etme" aynı zamanda "Nitelikli yağma" suçlarından da toplamda 69 yıl 3 ay hapis ve 45 bin 900 Türk Lirası para cezasına çarptırıldı.

'Şevger' kod adlı PKK'lı terörist terörist Kamış, "Kamu malına zarar verme" ve "Silahlı tehdit" suçlarında ise beraat etti. Aynı davada "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan sanık Mehmet Sait Özcan 2 yıl 1 ay, diğer sanıklardan Pınar Özcan 2 yıl 1 ay, Adil Bingöl 3 yıl 1 ay 15 gün, Burhanettin Şahin ise ‘terör örgütüne üyelik’ suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Karayazı ilçesinde 18 Haziran 2019’da AKP'li Karayazı Belediye Meclisi üyesi Savcı Küçük ile yeğeni Ahmet Küçük, Turnagöl Mahallesi ile Anıtlı Mahallesi arasındaki arazide bir araçta ölü bulunmuştu. Saldırının faili olduğu gerekçesiyle yakalanan ve 'Terörden Arananlar Listesi'nde 300 bin TL ödülle gri kategoride yer alan “Şevger” kod adlı Muhammed Fadullah Kamış, Jandarma ve Polis Özel Harekat Timleri'nin düzenlediği ortak operasyon sonucu 29 Temmuz 2019'da Erzurum'da yakalanmıştı.

[old_news_related_template title="Teröristler göğüslerinde ABD arması ile geziyor" desc="Amerikan askerleri, Suriye’de PKK/YPG’li teröristlerle birlikte bir kez daha ortak devriyeye çıktı. Yayınlanan fotoğraflarda teröristlerin göğüslerinde kanlı örgütün simgesiyle yanyana olarak ABD ordusunun armalarını taşıması da dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/02/iecrop/12abd-pkk-1_16_9_1625260713.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/teroristler-goguslerinde-abd-armasi-ile-geziyor-6518857/"]

[old_news_related_template title="Bombalı saldırı için Ankara'ya gelen 3 terörist yakalandı" desc="Bombalı eylem yapmak için Suriye'den Ankara'ya geldiği belirlenen PYD/YPG terör örgütü mensubu 3 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/01/iecrop/dha-ankara-1_16_9_1625161742.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bombali-saldiri-icin-ankaraya-gelen-3-terorist-yakalandi-6516488/"]