Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun Rus uyruklu erkek arkadaşı Zaynal Abarakov'un, polislikten ihraç edilen üvey babası E.Y. hakkında Gülistan Doku’ya ait bilgileri, intihar ettiği yönünde algı oluşturmak amacıyla sosyal medya üzerinden paylaştığı gerekçesiyle açılan davanın 4’üncü duruşması bugün görüldü.

ŞÜPHELİ'NİN BABASI HAKKINDA YAKALAMA KARARI

E.Y., 4'üncü kez duruşmaya mazeretsiz katılmazken, Gülistan'ın ablası Aygül Doku ve avukatları Fatma Kalsen ve Ali Çimen, mahkemede hazır bulundu. Mahkeme heyeti, nerede olduğu tespit edilemeyen sanık E.Y. hakkında CMK 199 maddesi gereğince savunma, şikayet ve delillerin tespiti amacıyla yakalama emri çıkarılmasına karar vererek, mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi.

"SORUŞTURMA İŞLEMLERİ TEKRAR YAPILMALI"

Mahkemenin ardından SÖZCÜ'ye açıklamalarda bulunan Gülistan Doku'nun avukatı Ali Çimen, şunları söyledi;

*Tunceli 2. Asliye Ceza Mahkemesinin 2020/320 sayılı dava dosyasında sanık hakkında yakalama kararı verilmiştir. Bu dosyada sanık Gülistan Doku’nun intihara meyilli biri olduğu izlenimi oluşturmak için görevli olduğu asayiş şubenin bilgilerini paylaşmıştı.

*Bu kapsamda meslekten ihraç edilen sanık ısrarlara duruşmalara gelmediği için hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Dosyayı Dersim barosu adına avukat Fatma Kalsen de katıldı. Bu dava bizim için şu açıdan önem arz ediyordu, soruşturma başında soruşturmayı yapan birimde görevli olan baş şüphelinin babasının Gülistan Doku olayının özellikle intihar olarak ele alınmasını sağlanmasına yönelik özel bir çaba sarf ettiklerini göstermektedir.

*Biliyorsunuz aylarca Gülistan sadece intihar ettiği varsayılmış ve baraj gölümde aranmıştı. Bu nedenle esasında tüm soruşturma işlemlerinin tekrarı gerektiği ortaya çıkmıştır.

[old_news_related_template title="Gülistan Doku’nun annesinden yürek burkan 'anneler günü' açıklaması" desc="Tunceli’de 5 Ocak 2020'den bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku'nun soruşturmasında 491 gündür bir sonuç alınmadı. Anneler Günü'nde konuşan anne Bedriye Doku, “Hayat bize zindan oldu. Benim yedi tane çocuğum var ama hepsinden önce Gülistan’ım Anneler Günü’nü kutlardı. Ben şimdi bu günleri nasıl unutacağım?...Benim gibi birçok anne ve baba kaybolan çocuklarını arıyor. Allah onlara ve bana yardım etsin. Ben sonuna kadar evladımı aramaya devam edeceğim' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/09/iecrop/gulistan-doku-sozcu1_16_9_1600878592_16_9_1620578489.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/gulistan-dokunun-annesinden-yurek-burkan-anneler-gunu-aciklamasi-6422532/"]