Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikincisi sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2019 günü kaybolmuş, karada ve Uzunçayır Baraj Gölü’nde yapılan aramalarda bir sonuç elde edilememişti.

Dosyada şüpheli sıfatıyla yer alan Gülistan’ın eski erkek arkadaşı Zaynal Abakarov'un polis olan üvey babası Engin.Y.  hakkında, Doku’nun Ablası Aygül Doku ile ilgili gizli kalması gereken kişisel bilgileri sosyal medyadan ifşa ettiği gerekçesiyle idari soruşturma başlatılmıştı.

Valilik tarafından yapılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından dosya, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Sosyal medya hesaplarında yapılan inceleme ve araştırmalardan sonra Tunceli Valiliği’nin önerisi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından Zaynal Abakarov'un babası Engin Y. polislik mesleğinden ihraç edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN KATİLİNİ DE ÖVDÜĞÜ İDDİASI

Öte yandan, meslekten ihraç edilen Engin Y.’nin, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi 2018 yılında şehit eden polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu hakkında da sosyal medya üzerinden olumlu ifadeler kullandığı ileri sürüldü.

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen


“SORUŞTURMA AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GELİŞME”

Yaşanan gelişmeyle ilgili SÖZCÜ'ye konuşan Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, şunları söyledi;

*Şüpheli Zaynal Abakarov’un üvey babası Engin Y.’in polislik mesleğinden ihraç edilmesi soruşturma açısında önemli bir gelişme. Bu gelişmeyi Tunceli Valisi basın mensuplarına açıklamış.

*Engin Y.'nin soruşturmayla ilgili sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlardan Gülistan Doku’nun intihar ettiğine yönelik bir algı oluşturmaya çalışmıştı. Soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle ihraç edildiğini öğrendik.

*Bu olaydan da anlıyoruz ki bu kişi kriminal bir vakadır ve bu soruşturmanın yetkililerce titizlikle incelenmesi gerektiğini bir kez daha gösteriyor. Engin Y. neden Gülistan’ın dosyasının intihar olarak algılanması istedi ve suç işleme pahasına bu algıyı oluşturdu merak ediyoruz.

*Engin Y. için Gülistan Doku soruşturmasında kişisel verileri yaymasından dolayı suç duyurusunda bulunmuştuk. 28 Ocak’ta mahkemesi olacak biz o mahkemede soruşturmaya müdahale ettiği gerekçesiyle de yargılanması talebinde bulunacağız.