Batı Karadeniz, yaklaşık 2 gündür aşırı yağışın ardından gelen sel ve heyelan felaketiyle mücadele ediyor.

Kastamonu ve Sinop'ta şu ana kadar 31 kişi hayatını kaybederken kayıp başvuru sayısının da 100'ün üzerinde olduğu belirtildi. Faciada çok sayıda ev, araç ve iş yeri kullanılamaz hale gelirken arama kurtarma çalışmalarında sevindiren bir haber geldi.

Selin vurduğu Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, arama- kurtarma çalışmalarında, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı Muharebe Arama ve Kurtarma (MAK) timi de görev aldı.

MAK timi, sel nedeniyle binada mahsur kalan çocuğu kurtardı. O anda görevlinin yüzündeki sevinç de fotoğrafa yansıdı.

MEHMETÇİK 545 KİŞİYİ TAHLİYE ETTİ

Milli Savunma Bakanlığı, sel bölgesi Kastamonu ve Sinop'ta şu ana kadar 545 kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nce tahliyesinin gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bakanlığın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Sinop ve Kastamonu'daki sel felaketinde mahsur kalan vatandaşlarımızı güvenli bölgelere ve sağlık kurumlarına tahliye etmeye devam ediyor. Bölgede bulunan Mehmetçik şu ana kadar 545 vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdi" denildi.

Öte yandan Bozkurt'ta sele neden olan Ezine Çayı'nda ıslah çalışması başlatıldı. İş makineleriyle çay yatağında bulunan kütük ve ağaç parçaları temizlendi. Çayda temizlik çalışması sürüyor.

[old_news_related_template title="Selde bilanço ağırlaşıyor! Can kaybı 31'e yükseldi" desc="Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinden acı haber geldi. AFAD, Kastamonu'da 29 Sinop'ta ise 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve ölü sayısının 31'e yükseldiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/13/iecrop/foto_16_9_1628867916.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/selde-bilanco-agirlasiyor-can-kaybi-31e-yukseldi-6591526/"]

[old_news_related_template title="Felaketin görüntüsünü yayınlayıp yardım istediler" desc="Batı Karadeniz’de sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor. Kastamonu’nun Küre ilçesine bağlı Ersizler Köyü'nde ve İnebolu'da felaketin boyutu cep telefonu kameralarına yansıdı. Selin vurduğu anları görüntüleyen vatandaşlar sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/13/iecrop/grnt_16_9_1628869967.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/felaketin-goruntusunu-yayinlayip-yardim-istediler-6591562/"]