Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer ve beraberinde bir grup partili Kayseri’nin Yahyalı, Akkışla, Sarız, Pınarbaşı ve son olarak da Sarıoğlan ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

“BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ”

Vatandaşların mültecileri her fırsata düşünen, kaynak aktaran, ancak kendilerine gelince sürekli bahane uyduran, sorumluluktan kaçan iktidardan yana dertli olduğunu ifade eden Özer, “Vatandaş kan ağlıyor. Geçim derdi vatandaşın belini büküyor. Bir yanda ballı maaşlarla, lüks saraylarda gününü gün edenler diğer yanda ekonomik sıkıntılar yüzünden ezilen vatandaşlar.  Bu düzen böyle gitmez. Vatandaş AKP’ye sandıkta gereken cevabı verecek” şeklinde konuştu.

“MUTFAKTA YANGIN VAR”

İlçe ziyaretlerinde özellikle kadınların “Mutfakta yangın var. Geçinemiyoruz. Her şey çok pahalı ve el yakıyor” diye dert yandıklarını dile getiren Özer, “Vatandaş diyor ki, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar, ballı maaşlar ve saraylardan artık bıktık, usandık, gelsin artık şu sandık” diye konuştu.

"NEREYE GİTSEM ŞİKAYET VAR" 

Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde ise yurt dışında yaşadığını ifade eden bir kadının isyanı ise dikkat çekti.  “Benim param burada 10 kat ediyor. Ben istediğimi alıyorum, ama çevremdekiler alamıyor, üzülüyorum” diyen gurbetçi kadın, “Burada kim kimin eli cebinde belli değil. Biz yurt dışındayız yıllardır. Oralarda fiyatlar hep aynı. Artsa da 10 sent artıyor. Burada ise 2-3 katı oluyor. 3 Bin TL aylık alan 3-4 çocuk okutan biri ne yapsın? Ben o parayı bir günde harcıyorum. Benim param kıymetli, burada 10 kat ediyor. Ben her istediğimi alabiliyorum, ama tanıdığım, çevremdeki insanlar alamıyor. 150 TL ile alışverişi çıkıyorlar. Üzülüyorum. Bunun değişmesi gerekiyor. Nereye gitsem şikâyet var. Şikâyet varsa, sandıkta gösterin. Değiştirin, bir başkası gelsin, değiştirin” diye konuştu.

 

[old_news_related_template title="Akşener'e yaşadıklarını böyle anlattı: 'Dağlarımız göz göre göre yandı, bile bile söndürülmedi'" desc="Muğla’nın Bodrum ilçesindeki orman köylerini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, buradaki köylülerin sorunlarını dinledi. Yangının söndürülmediğini dile getiren Çökertmeli köylü kadın, “Yangınımıza müdahale olmadı. Hiçbir müdahale olmadı. Vidanjörler bekliyor, ‘sıkın suları’ diyoruz, ‘emir gelmedi’ diyorlar” şeklinde konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/18/iecrop/aksener-sozcu-1_16_9_1629299826.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/aksenere-yasadiklarini-boyle-anlatti-daglarimiz-goz-gore-gore-yandi-bile-bile-sondurulmedi-6600684/"]

[old_news_related_template title="Selde yakınlarını kaybeden vatandaş Kılıçdaroğlu'na böyle dert yandı: Benim canlarım gitti, cenazelerimizi bulsak sevineceğiz" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na selde 19 yakınını kaybettiğini söyleyen bir vatandaş, “Solucan gibi demir kullanmışlar. Benim canlarım gitti ya. Cenazelerimizi bulsak sevineceğiz. Ne ölüsü ne dirisi torunlarımın kızlarımın yok” diyerek isyan etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/15/iecrop/kkk_16_9_1629037743.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/selde-yakinlarini-kaybeden-vatandas-kilicdarogluna-boyle-dert-yandi-benim-canlarim-gitti-cenazelerimizi-bulsak-sevinecegiz-6594884/"]