İzmir Barosu üyesi E.O.B. isimli avukat, Bayraklı ilçesinde haciz işlemi için bulunduğu iş yerinin önünde saldırıya uğradı. Avukat E.O.B., işletmede bulunan kişiler tarafından yere yatırılarak, boynuna ayakla bastırılarak ve kafasına silah dayanarak ölümle tehdit edildi. O anlar çevredekilerin kamerasına yansıdı.

HASTANEYE KALDIRILDI

Avukat E.O.B.'nin güvenlik güçlerinin yardımıyla can güvenliğinin sağlandığı, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisine devam edildiği ve durumunun iyi olduğu öğrenildi. İzmir Barosu, hastanede bulunan meslektaşlarının sağlık durumunu yerinde takip ettiklerini açıkladı.

BAKAN GÜL AÇIKLAMA YAPTI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir'de saldırıya uğrayan avukat meslektaşımıza, icra memurumuza ve işlem yardımcılarına büyük geçmiş olsun. Mesleğini ifa eden avukata saldırıyı, yargı ve adalete saldırı kabul ediyoruz. İzmir Başsavcılığı, aynı hassasiyetle bu zorbalığa karşı gereğini yerine getirmektedir" dedi.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ: KABUL EDİLEMEZ

Türkiye Barolar Birliği'nden yapılan açıklamada ise "İzmir Bayraklı’da haciz işlemi için bulunduğu iş yerinin önünde başına silah dayanarak yere yatırılan, tehdit ve darp edilen meslektaşımıza yönelik bu elim olay asla kabul edilemez. Meslektaşımıza yapılan bu saldırı, hukuk devletine ve vatandaşa yapılmış bir saldırıdır" denildi.

İZMİR BAROSU DEVREYE GİRDİ

İzmir Barosu’ndan söz konusu olayla ilgili şu açıklama yapıldı:

* Söz konusu elim olay son yıllarda avukatlık mesleğine yönelen değersizleştirme girişimleri ve saldırıların bir sonucudur. Başta siyasetçiler, kamu görevlileri ve basın olmak üzere tüm toplumun avukatlığın savunmanın temsilciliğini yapan bir kamu mesleği olduğunu unutmaması gereklidir.

* Mesleğe yönelik saldırıların devamı halinde avukatların her geçen gün daha fazla tehdit altına gireceği aşikardır. İzmir Barosu olarak mesleğe ve meslektaşlarımıza yönelik tüm saldırıların sonuna dek kararlılıkla karşısında olacağız.

* Saldırıya dair başsavcılıkla görüşmeler yapılmış olup etkin bir soruşturma yapılması için hukuki süreç baromuz tarafından sürdürülmektedir. Meslektaşımıza, yakınlarına ve avukatlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.