Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, öğle saatlerinde bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. İddiaya göre olay şöyle gelişti:

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Nasuh Çulcu bir süre önce bir kadın polisi rahatsız etti. Çulcu, bu konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher tarafından yazılı olarak ikaz edildi.

Nasuh Çulcu ikaz yazısıyla ilgili Müdür Hasan Cevher ile görüşmek istedi. Emniyet Müdürü Cevher ve polis memuru Nasuh Çulcu bir süre konuştuktan sonra işlem yapılmak üzere Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne geçtiler.

BAŞINDAN VE OMZUNDAN VURDU

Silahına el konulmasına karşı çıkan Nasuh Çulcu bürodaki polis memurlarına silah doğrultmak suretiyle bürodan hızlı bir şekilde çıkış yaparak polisevi yemekhanesine giriş yaptı. Burada bulunan Hasan Cevher'e ateş açtı. Cevher, sol omuz ve başından yaralandı.

Polis Memuru M.K. da Çulcu'ya ateş ederek, şüpheliyi diz kapağından yaraladı. Hakkari Devlet Hastanesi'nde kaldırılan evli ve iki çocuk babası Hasan Cevher yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Katil zanlısı Nasuh Çulcu gözaltına alındı.

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapıyordu.


HAKKARİ VALİLİĞİ: YEMEK YERKEN SALDIRIYA UĞRADI

Olaya ilişkin Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: 13.07.2021 günü saat 13.50 sıralarında Hakkari Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli, İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher polisevinde yemek yediği esnada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Nasuh Çulcu tarafından 3 (üç) el silahla ateş edilerek vurulmuş, polis memuru Nasuh Çulcu olay yerinden kaçtığı esnada görevli polisler tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirilerek yakalanmıştır. Emniyet Müdürü Hasan Cevher, Hakkari Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

ŞEHİDİN BABA EVİNDE HÜZÜN

Hasan Cevher'in acı haberi Ankara'nın Altındağ ilçesindeki baba evine ulaştı. Emniyet yetkililerinden acı haberi alan Sevgi ve Yusuf Cevher çifti gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin babasının yaşadığı bina ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin 7 ve 10 yaşında iki erkek çocuğu olduğu ve yaklaşık 1 yıldır Hakkari'de görev yaptığı öğrenildi.

Şehit Cevher'in naaşı, yarın öğle namazı sonrası İstanbul'da Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.



ŞEHİT MÜDÜR YARDIMCISI İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Hasan Cevher için Emniyet Müdürlüğü binası önünde tören düzenlendi. Törene Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukcu, Van İl Emniyet Müdürü  Aydın, Hakkari Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile meslektaşları ve askerler katıldı.

Şehit Müdür Yardımcısı Cevher'in Türk bayrağına sarılı cenazesinin tören alanına getirilmesinin ardından, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, özgeçmişi okundu.

Duaların okunması sonrası Şehit İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher'in cenazesi silah arkadaşlarının omuzlarında tekbirler getirilerek ambulansa konuldu.

Fatih Kışlasından helikopterle Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanına götürülen şehit Cevher için burada da bir tören düzenleneceği öğrenildi.



HASAN CEVHER KİMDİR? 

2. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher, 10 Eylül 1975 tarihinde Artvin'in Yusufeli ilçesinde dünyaya geldi. Polis Akademisi Başkanlığındaki eğitimini başarıyla tamamlayarak 14 Temmuz 1997 yılında ilk görev yeri olan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atandı.

Cevher, burada yaptığı çeşitli görevlerin ardından sırasıyla; 2001-2003 yılları arasında Hakkari Emniyet Müdürlüğü, 2003-2020 yılları arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çeşitli birimlerde görev aldı.

1 Ağustos 2020 tarihlerinde tekrar Hakkari Emniyet Müdürlüğü kadrosuna İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak atandı. Hakkari Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunduğu süre zarfında sayısız başarılı operasyon ve görevlerde bulundu.

Meslektaşları tarafından 'cesur ve kahramanlığı' ile bilinen 2'nci Sınıf Emniyet Müdürü Yardımcısı Hasan Cevher, evli ve iki çocuk babasıdır.