ERDOĞAN ESENTAŞ ESNAF-BURSA: Ekonomik sıkıntı var. Öyle lüks bir sarayda nasıl oturacaklar. Bir ülkenin Cumhurbaşkanına yakışan bir durum değil.



CEMAL ŞEN GARSON-BURSA: Saraya harcanan parayla binlerce insana destek olunabilirdi. Bugün vatandaş ‘Evime nasıl ekmek götürebileceğim’ derdinde.



ÖMER ALKAN İŞÇİ-ESKİŞEHİR: 640 milyon lira harcanarak yazlık saray yapılması hiç hoş değil. Millet açlıktan intihar ediyor. Vicdanları rahat mı?



M. ŞURABATIR EMEKLİ-ESKİŞEHİR: İşsizlik çok fazla. Tasarruf tedbirleri alınırken yazlık sarayda neden harcamalarda herhangi bir kısıtlamaya gidilmemiştir?



ÖNDER ŞİMŞEK İŞÇİ-MERSİN: Bizlere ‘Porsiyonları küçültün diyorlar, israf yapmayın’ diyorlar. Ama bu 300 odalı saray israf değil demek ki, yoksa niye yapsınlar değil mi?



ABİDİN ÜÇYILDIZ İŞÇİ-MERSİN: ‘Bu saraylar, uçaklar, bizim şahsımızın değil, milletimizin malıdır’ diyorlar, ne yani biz gidip orada tatil yapabilecek miyiz?



MURAT DEMİRAY ESNAF-KONYA: Vatandaş olarak bizler porsiyonları küçülteceğiz ama ülkeyi yönetenler saraylarda yaşayacak. Yazlık sarayı israftır.



HASAN HÜSEYİN İŞSİZ-KONYA: Halkını düşünen bir lider bir yazlık saraya 640 milyon vermek yerine, o parayı önce kendi halkının menfaati için kullanır.



BÜNYAMİN ÇINAR ÖĞRENCİ-İSTANBUL: Yazlık Saray yaptırılması bence gereksiz. Ekonomi zaten bozuk. Pandemi şartları da eklendi. Saraya gerek yoktu.



MEHMET ÜSTÜNDAĞ ESNAF-İSTANBUL: Bu kadar paraya Saray yapılması konusunda yorum yapacak, diyecek bir şey bulamıyorum. Biz iş bulamıyoruz.



ÜMİT ORHAN ESNAF-İSTANBUL: 640 milyon, maşallah, o parayla vatandaşlara yardım yapılabilirdi. Sözde, ‘para yok’ diyorlar. O zaman niye yapıyorlar.



YUSUF BAYRADAR EMEKLİ-BURSA: Ekonominin sıkıntılı olduğu bir dönemde, ülkeyi yönetenin ısrarla 300 odalı Yazlık Saray yaptırması mantığa sığmıyor.



[imza_template desc="İlker KILIÇASLAN,Batuhan SERİM,Halil ATAŞ,Latif SANSÜR" arry="İlker KILIÇASLAN,Batuhan SERİM,Halil ATAŞ,Latif SANSÜR"][/imza_template]

[old_news_related_template title="Yazlık Saray'ın çizimden sonra fotoğrafları da ortaya çıktı" desc="Mimarı Şefik Birkiye’nin çizimlerini paylaşarak sır perdesini araladığı Marmaris’teki Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin son halini gösteren fotoğraflara SÖZCÜ ulaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/09/iecrop/anares3_16_9_1625832270.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/emlak/yazlik-sarayin-cizimden-sonra-fotograflari-da-ortaya-cikti-6530077/"]