İstanbul İçerenköy’de, 2001 yılında 12 yaşındaki Hande Çinkitaş’ın öldürülmesine ilişkin “canavarca hisle eziyet çektirerek alt soydan akrabayı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle baba Nezih Çinkitaş ile üvey anne Şehnaz Çinkitaş’ın yargılandığı davanın 2. duruşması yapıldı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Nezih Çinkitaş ve Şehnaz Çinkitaş cezaevinden getirildi. Hande Çinkitaş’ın annesi müşteki Handan Yılmazer ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Covid-19 tedbirleri kapsamında izleyiciler ile basın mensupları duruşma salonuna alınmadı.

EV HAPSİ KARARI VERİLDİ

Delillerin çoğunun toplanmış olması ve toplanmayan delillere sanıkların etki etme olasılığının bulunmamasını gerekçe gösteren mahkeme, yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan sanıklar Nezih Çinkitaş ile Şehnaz Çinkitaş’ın tahliyesine karar verdi. Öte yandan sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verildi.

‘ŞİMDİ KIZIM YERİNDE RAHAT EDEMEYECEK’

Tahliye kararının ardından gözyaşlarını tutamayan Hande Çinkitaş’ın annesi Handan Yılmazer, “Üzgünüm, benim kızım bunu hak etmedi. Yalan beyanlarla adaleti de yanılttılar. Ben bu kararı beklemiyordum. Vahşice katledildi benim kızım. Yapanlar serbest bırakılıyor. Şimdi kızım yerinde rahat edemeyecek. Adalet istiyoruz artık. Kadınlara, çocuklara kıyanları çıkarmasınlar. Onlara aramızda yer yok. Asla affetmiyorum” ifadelerini kullandı.

Ailenin avukatı Hasan Kocabey ise tutuklu sanıklar Şehnaz ve Nezih Çinkitaş’ın tahliyelerine karar verildiğini belirterek, “Sanıkların çelişkili beyanları, teknik deliller, cinayetin gece işlendiğine ilişkin ve sabaha kadar da cinayet mahalinin sanıklar tarafından kurgulandığına ve delillerin yok edildiğine dair çok ciddi deliller var dosya içerisinde. Buna rağmen tahliye edilmiş olmaları kamu vicdanını zedeledi. Derhal itiraz edeceğiz” dedi.

[old_news_related_template title="Pınar Gültekin cinayeti davasında yeni gelişme" desc="Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldürdükten sonra cesedini varil içine koyup yakarak üzerine beton döken Cemal Metin Avcı'nın ifadelerinde ismi geçen Muğla Cumhuriyet Savcısı D.Y’nin görevinden istifa ettiği, Ankara’da avukatlık mesleğine başladığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/10/iecrop/pinar-gultekin-1-foto-dha_16_9_1595323243-880x495-1_16_9_1618040288.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/pinar-gultekin-cinayeti-davasinda-yeni-gelisme-6364765/"]