İstihbarat birimleri her yere girip çıkabilme ve seri hareket etme kabiliyeti nedeniyle motosiklet kullanan teröristlerin çeşitli eylem hazırlığında olduklarını haber aldı. Bunun üzerine emniyet makamlarını uyararak, muhtemel bir motosikletli terörist eylemi olasılığına karşı uyarıda bulundu.

Uyarı üzerine Hatay Emniyet Müdürlüğü, başta Belen- İskenderun, Dörtyol- Payas olmak üzere özellikle Hatay’ın Amanos dağları ormanlık alanlarına yakın yerleşim birimlerinde teyakkuza geçti. Operasyonlarını ve arama tarama çalışmalarını artıran emniyet yetkilileri şüpheli görülen motosikletleri kontrol etmeye başladı.

ORMANLIK VE ASKERİ ALANLARA DİKKAT

Emniyet yetkilileri, geçtiğimiz Ekim ayında Amanos ormanlarında peş peşe çıkan yangınlarda ve ardından İskenderun’da meydana gelen canlı bomba eyleminde motosikletli terörist hareketlerin varlığını hatırlatarak, “Halkımızdan motosikletli kişilere karşı uyanık olmalarını istiyoruz. Kalabalık yerlere park etmiş sürücüsü olmayan motosikletlere, ormanlık ya da askeri alanlar yakınında dolaşan motosikletlilere dikkat etmelerini ve şüpheli gördükleri unsurları en yakın emniyet birimlerine bildirmelerini istiyoruz” dediler.

[old_news_related_template title="Hatay'daki yangınla ilgili açıklama: Normal bir yangın değil" desc="Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mahir Çiçek, İskenderun'daki orman yangının son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Yangının Azgınlık Mahallesi'nin dağlık bölgesinde sürdüğünü söyleyen Çiçek, 'Yangının birçok farklı noktada çıktığını biliyoruz. Bu bize yangının normal olmadığını gösteriyor' dedi. Yangın sabaha karşı Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de desteğiyle söndürüldü. soğutma yapılıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/27/iecrop/yangin-sozcu-1_16_9_1603834950.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-hatay-iskenderunda-orman-yangini-hava-mudahalesi-yapilamiyor-6100365/"]

[old_news_related_template title="Hatay'da bir orman yangını daha" desc="Hatay'ın İskenderun ilçesinde orman yangını çıktı. Ekiplerin müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alınırken rüzgarlı bir havada yangının çıkması yine akıllarda soru işareti oluşturdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/19/iecrop/hatay-iha_16_9_1605812138.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/hatayda-bir-orman-yangini-daha-6132818/"]