Geçen yıl temmuz ayında Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin ise yaralandığı patlamaya ilişkin aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 2’si tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın altıncı duruşması görüldü. Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

FABRİKA SAHİBİ İLE MÜDÜRÜ TUTUKLU YARGILANSIN

Savcı, 7 sanığın 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıl 8'er aydan, 22 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca savcı, sanıklardan fabrika sahibi Y.C. ile fabrika müdürü H.A.V.'nin tutuklu yargılanmasını talep etti.

[old_news_related_template title="O fabrikayla ilgili şoke eden gerçekler: 3 patlama daha yaşandı, isim değiştirerek açıldı!" desc="Sakarya’nın Hendek ilçesinde bugün facianın yaşandığı Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın 2011 yılına kadar meydana gelen ve 3 kişinin ölümüne yol açan 3 patlama sonrasında Kocaeli Çalışma Bölge Müdürlüğü iş müfettişleri tarafından kapatıldığı öğrenildi. Fabrika birkaç ay içerisinde eksiklerini giderdikten sonra isim değiştirerek yeniden açıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/03/iecrop/sakarya-dha-4_16_9_1593797573.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/o-fabrikayla-ilgili-soke-eden-gercekler-3-patlama-daha-yasandi-isim-degistirerek-acildi-5909904/"]