Konak İlçesi, Alsancak Mahallesi, Şair Eşref Bulvarı’ndaki 32 işyerinin bulunduğu iş merkezinin ikinci katında yer alan Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’na saat 11.05’te silahlı saldırı yapıldı. Henüz açık adı verilmeyen zanlı O.G. tabanca ile ateş ederek parti görevlisi Deniz Poyraz’ı katletti.

İhbar üzerine olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Binanın bulunduğu cadde ve sokaklar güvenlik şeridi altına alınarak, yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Çevredeki işyerleri boşaltıldı, bazı esnaflar kepenk kapattı. İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da olay yerine geldi. Saldırgan gözaltına alındı.



ANNESİNİN YERİNE İŞE GELMİŞ

Deniz Poyraz'ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği belirtildi. Deniz Poyraz'ın saldırı sırasında binada yalnız olduğu bildirildi. Savcının incelemesinin ardından Poyraz'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla İzmir Adli Tıp morguna kaldırıldı.



ŞÜPHELİNİN SİLAHLI PAYLAŞIMLARI

Deniz Poyraz'ı tabancayla vurarak öldüren O.G.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. O.G.'nin sosyal medyada 'Kin yuttum kan kusturacağım' yazılı silahlı fotoğraflar paylaştığı görüldü.



İZMİR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, "HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır" denildi.



HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, “Parti binamızın tam karşısında bir polis çadırı var. Saldırı göz göre göre oldu” dedi.



HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, " Saldırgan il başkanlığımıza girer girmez ateş etmedi. Önce parti görevlimiz Deniz Poyraz'ı rehin aldı. Bir süre sonra silah sesi duyuldu. Ayrıca binayı mutfak tüpü ile kundaklamaya çalıştı" ifadelerini kullandı.

HDP Genel Merkezi'nin resmi Twitter hesabında yapılan açıklamada, "Binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır" denildi.



SALDIRIYA TEPKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın! Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte. HDP camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükümetin sorumluluğundadır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yaşamını kaybeden gencimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek.

Hamza Dağ (AKP Genel Başkan Yardımcısı-İzmir Milletvekili): Menfur saldırıyı kınıyorum. Türkiye’nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz.

Zeynep Altıok Akatlı (CHP eski İzmir Milletvekili): Çok çok üzücü. Bu barbarlığı tanıyoruz. Hep yaşadığımız tarihin tekerrürü yine tahriklerle, hedef göstermelerle planlanıyor. Kaostan beslenen kötülük halkların kardeşliğine kastediyor.

Atila Sertel (CHP İzmir Milletvekili): Kardeş kavgası başlatmak isteyenler bunu başaramayacak. Şiddeti doğuran nedenlerin ortadan kaldırıldığı, terörün bittiği ve herkesin özgürce fikrini söylediği ülkemizde yaşamaktır hedefimiz.

Ömer Çelik (AKP Sözcüsü): İzmir’de HDP İl binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır.

Mithat Sancar (HDP Eş Genel Başkanı): Bu katliam aynı zamanda bir provokasyondur. Bunun çok tehlikeli bir provokasyon olduğunu herkesin çok net görmesi gerekir. Bugün İzmir İl Örgütümüzde saldırının gerçekleştirildiği saatlerde yaklaşık 40 kişilik yönetici grubumuzun bir toplantısı vardı. Daha önce planlanmış olan bu toplantı acil bazı nedenlerden dolayı ertelendi.  Tam anlamıyla tarama yapmış katil, plan açıktır!

Muharrem İnce (Memleket Partisi Genel Başkanı): Bu kirli saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. HDP’li yurttaşlarımıza taziyelerimi iletiyorum.

Temel Karamollaoğlu (Saadet Partisi Genel Başkanı): HDP İzmir İl Binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşanan can kaybı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Olay tüm yönleriyle aydınlatılmalı, faillere gerekli ceza verilmeli; başta siyasiler olmak üzere herkes şiddeti besleyecek söylem ve davranışlardan vazgeçmelidir” dedi.

Ahmet Davutoğlu (Gelecek Partisi Genel Başkanı): İzmir'de HDP İl Binası'na düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Öldürülen Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Şiddet kaybetmeye mahkumdur. İktidar siyasete terör gölgesi düşmemesi için acilen tedbir almalıdır.

Meral Akşener (İYİ Parti Genel Başkanı):
Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’na yönelik saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar.

[old_news_related_template title="AYM'nin HDP iddianamesini görüşeceği tarih belli oldu" desc="Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine 21 Haziran'da karar verecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/15/iecrop/aym_16_9_1623755540.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hdpnin-kapatma-davasini-gorusulecegi-tarih-belli-oldu-6488026/"]