İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 120. duruşmaya, tutuklu sanıklar Muharrem Demirkale, Volkan Şahin ile başka suçtan tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla katılırken; tutuksuz sanıklar Ali Öz, Ergün Yorulmaz, Gazi Günay, Hacı Şefik Şimşek, Emre Cingöz, Ecevit Emir, Ercan Demir ve Faruk Sarı duruşmada hazır bulundu.

“BİR KUSURUM VARSA STADYUMDA YARGILAYIN”

Mütalaada, "Görevi kötüye kullanma" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapsi istenen dönemin İstihbarat Daire Başkanı tutuklu sanık Sabri Uzun savunmasında, "Hrant Dink cinayetinden 7,5 yıl sonra ifadem alındı. İfadem alınırken rapor benden gizlendi. Trabzonda 25 adet hakim raporu imha edilmiş. Benim zamanımda böyle bir şey olmadı. Görevim süresince yasadışı bir telefon kaydı da olmamıştır, kaybolan bir evrak yoktur. Bir kusurum varsa stadyumda yargılayın beni" dedi.

“20 YIL İSTİHBARAT BİRİMİNDE ÇALIŞTIM HRANT DİNK ADINI DUYMADIM”

Mahkemede savunma yapan döneminde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan tutuklu sanık Ali Poyraz, “20yıl istihbarat birimlerinde bilgi işlem ve teknik işlerde görev yaptım. Hrant Dink ismini bu olayda duydum. Savcı’nın mütalaasında bir önceki cümle bir sonraki cümleyle çelişiyor. Burası Ağır Ceza Mahkemesi. Böyle mefhum bir konuda bir masumu suçlamak reva mı? FETÖ’ye arsa verenler, okullar yaptıranlar, kare kare fotoğraflar çektirenler, çocuklarını FETÖ’nün okullarında okutanlar yargılanmıyor. 20 yıl yerörle mücadelede görev almış ben, ben mi FETÖ’cüyüm?” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Muharrem Demirkale, Ercan Gün, Volkan Şahin ve Veysal Şahin’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Okan Şimşek hakkında, ‘olay günü ve öncesinde meydana gelecek olan cinayetten önceden haberi olmasına rağmen bunu sakladığı’ belirtilerek ‘kuvvetli suç şüphesi bulunduğu’ gerekçesiyle hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı verdi. Mahkeme sanıkların son savunmalarını almak üzere Pazartesi günü devam edecek. Fahrettin ÖZTÜRK/SÖZCÜ

[old_news_related_template title="Hrant Dink davasında kritik isim yakalandı" desc="Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 76 sanıklı davada, cinayeti daha önceden bildiklerine dair dosyada delillerin olması gerekçesiyle tutuklanmasına karar verilen Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Veysel Şahin Adana'da yakalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/07/iecrop/hrant-dink-depophotos_16_9_1579379980_16_9_1610011823.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hrant-dink-davasinda-kritik-isim-yakalandi-6201302/"]