Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007 tarihinde gazetenin önünde vurularak öldürülmesine ilişkin 26 Mart tarihinde karara bağlanan davadan dosyaları ayrılanların yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün yeniden yapılan yargılamada Dink ailesi avukatları ile sanık avukatları hazır bulundu.

SOYLU'NUN İDDİALARININ ARAŞTIRILMASINI İSTEDİ

Avukat Hakan Bakırcıoğlu, mahkemeye sunduğu dilekçede, ”Süleyman Soylu, Dink cinayeti ile Sedat Peker, Veli Küçük, ve ‘Özel Harp Dairesi’ arasında ilişki ve irtibat kurmuştur. Bireylerden değil, sistemden, bir anlayıştan bahsettiğini söylemiştir” diyerek, Sedat Peker ile Erhan Tuncel’i bir araya getiren, ‘sistem’in ne olduğunun ve beyan edilen ‘sistem’in kimler ve hangi kurumlar tarafından nasıl inşa edildiğinin ve nasıl oluşturulduğunun araştırılmasını talep etti.

Mahkemeye sunulan dilekçede, Erhan Tuncel’in, Sedat Peker’e kim veya kimler tarafından nasıl ve ne zaman emanet edildiğinin ve ortaklıklarının nasıl kurulduğunun araştırılması da istendi.

ÖZEL HARP DAİRESİNİN PARMAĞI VAR MI?

Dilekçede Dink cinayeti ile Özel Harp Dairesi olarak tanımlanan ‘sistemin’ ilişkisinin ne olduğunun, Dink cinayetinin Özel Harp Dairesi’nin bir eylemi olup olmadığının da sorulmasının istendiği dilekçede, İçişleri Bakanlığından, Bakan Soylu’nun televizyon programındaki iddia ve beyanlarının dayanağı olan bilgi ve belgelerin istenmesine karar verilmesi talep edildi.

15 GÜN İÇİNDE MALLARINA EL KONULACAK

Mahkeme heyeti, firari sanıklar Fethullah Gülen, Zekeriya Öz, Adem Yavuz Arslan, Coşgun Çakar, Halil İbrahim Koca, Mehmet Akif Yılmaz, Faruk Mercan, Metin Canbay, Ömer Faruk Kartın, Serkan Şahan, Yılmaz Angın, Yunus Yazar hakkında 15 gün içerisinde mahkemeye gelmedikleri takdirde kaçak sayılmalarına ve mallarına el konulmasına karar verdi.

Mahkeme, Dink ailesi avukatlarının taleplerinin ise bir sonraki duruşmada değerlendirilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.