İçişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İBB'yle ilgili teftişe değinilen açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işbaşı yaptırılan, terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddia ve tespitler… DİAYDER referansıyla İBB’ye yerleştirilenlere yönelik, başlatılan özel teftişle ilgili açıklamamız" denilerek şu ifadeler kullanıldı;

*İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personellerden; 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır.

*Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne DİAYDER referansıyla, PKK Terör Örgütü irtibatlı ve iltisaklı kişilerin yerleştirildiğine yönelik İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan tespitler sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamedeki iddia ve tespitler de bahse konu özel teftişin kapsamındadır.

İMAMOĞLU: 86 BİN YOL ARKADAŞIMIN YANINDAYIM, EZDİRMEM

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi. İmamoğlu, "'Hak yemem hakkımı da yedirmem' dedim. Bugün de diyorum ki; 'İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem' Suçu olanla sonuna kadar birlikte mücadele edelim. Ama şu bilinsin ki; İBB ailesine saldıranlar karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek" dedi.

İBB'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihli resmî yazımıza bilgi vermediği gibi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır.

*“Terör bağlantılı” kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır. Devletin en önemli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve belgeleri devletimizin kurumu İBB ile paylaşmalıdır.

*31 Mart seçimleri öncesi ve sonrasında başlayan ve hala devam eden hukuksuz ve devlet ciddiyeti ile örtüşmeyen bu hamleleri kamuoyu takdirine sunarız. Elbet Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği şekilde idare edilecektir çünkü bu kudret milletimizde fazlasıyla mevcuttur.

*İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır.

CHP'DEN ART ARDA PAYLAŞIMLAR

İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlatılan teftişle ilgili sosyal medyadan görsel paylaşarak yaptığı açıklamasına CHP’li yöneticilerden peş peşe yanıtlar geldi.

“ERDOĞAN KONUŞTUKTAN SONRA ADIM ATIYOR”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Sarayda pişen bu yemeği, milletin midesi kaldırmaz! İçişleri Bakanı, efendisinden fırça yemiş olacak ki, 17 gün önce Meclis'te attığı iftiralarla ilgili bugün Erdoğan konuştuktan sonra adım atıyor. Terörle iltisaklı olanlar varsa, şimdiye kadar neredeydin Süleyman Soylu! Bu iktidar artık inandırıcılığını kaybetmiştir. Ne yaparsanız yapın; elinizdeki karayı İstanbul Büyükşehir Belediyemize çalamadınız, bundan sonra da çalamayacaksınız! Terörle iltisaklı olanların ortada gezdiğini iddia ediyorsanız, sorumluluk sizindir!” tepkisini gösterdi.

“BU SENARYOYU İYİ BİLİYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ise, “Biz bu senaryoyu iyi biliyoruz. Gizli tanıklarla kurulan kumpasları, terörist iftirasıyla işinden, aşından ettiğiniz ve hatta canından ettiğiniz insanları iyi biliyoruz. Orada durun! İstanbul’u karşınıza alırsınız, bilesiniz!” ifadelerini kullandı.

“İLTİSAK ARIYORSANIZ AYNAYA BAKACAKSINIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “FETÖ ile ortak operasyonlar yaptığınız zaman en sık kullandığınız yöntem gizli tanıklardı. Şimdi de mahkeme kararı olmadan birilerini terörist mi ilan ediyorsunuz? İltisak arıyorsanız aynaya bakacaksınız. FETÖ, uyuşturucu baronları, kumarhane kralları bir şey çağrıştırıyor mu size?” şeklinde tepki gösterdi.

"MİLLET İRADESİNE DÜŞMANLARA GEÇİT YOK"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, "İBB’yi yedirmeyiz. Millet iradesine düşmanlara geçit yok!" dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek "Kaçamayacaksınız! Yargılanacaksınız!" diye seslendi.

"BU SAATTEN SONRA İBB BAŞKANI MİLLETE EMANETTİR"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Unutmayalım ki iktidar her sıkıştığında hep yaptığı gibi yalana, dolana sarılıyor. Terör örgütleriyle iltisaklı arayanlar aynaya baksın diyelim ve konuyu kapatıp işimize gücümüze bakalım. Biz çalışacağız siz gideceksiniz, az kaldı" ifadelerini kullandı.

Yaşanan gelişmeler üzerine bir paylaşımda daha bulunan İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Bu saatten sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu millete emanettir" dedi.

"SIRA İBB ÇALIŞANLARINA MI GELDİ?"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Suç İçişleri Bakanımız yeni kumpas peşinde. Bu kaçıncı iftira? Boğaziçi öğrencilerine attıkların yetmedi sıra İBB çalışanlarına mı geldi? Türkiye'de 160 PKK'lı kaldı diyordun, şimdi 455 PKK'lı İBB'de çalışıyor diyorsun... Kendi açıklaman seni yalanlıyor ama sen utanmıyorsun.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Habur'dan gelen teröristlerin ayağına mahkeme gönderip davul zurnayla karşılatan, teröristlerle pazarlık yapan, Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkaran, devletin kadrolarını FETÖ'ye peşkeş çeken, kumpas davaları açtıran Ekrem İmamoğlu muydu? Hem suçlusunuz hem de arsız. Bu düzen değişecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz. Kendi pisliklerini halkın seçtiği ter temiz insanların üzerinden temizleyemezsin.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: Güneş balçıkla sıvanmaz, iftira ve yalanla kimse bir yere varamaz. Hepimiz İstanbul’un seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun yanındayız. 16 milyon İstanbullu kararını verdi. Utanmadan, sıkılmadan, yüzü kızarmadan “İstanbul’a ihanet ettik” diyenler bunu içine sindirecek.

DEMOKRAT PARTİ'DEN DE TEPKİ GELDİ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da konuyla ilgili açıklamada bulunarak, "Tv’ye çıkıp FETÖ’ye ne kadar çok hizmet ettiğini itiraf eden, kendini ihbar eden Ankara’nın en büyük günah organizatörü Melih Gökçek’e soruşturma yok ama jet hızıyla İstanbul sine soruşturma var!" dedi.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPMIŞ, İMAMOĞLU CEVAP VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan bugün yaptığı konuşmada, "CHP, belediyelerinde 15 bin kişiyi işten çıkartıp terörle bağlantılı 45 bin kişi aldı" demişti. Erdoğan'a yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "2,5 yılda yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle İBB’de 21.500 kişiye istihdam sağladık" demişti.

[old_news_related_template title="İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: 21 bin 500 kişiye istihdam sağladık" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'CHP, belediyelerinde 15 bin kişiyi işten çıkartıp terörle bağlantılı 45 bin kişi aldı' sözlerine yanıt veren İBB Başkanı İmamoğlu, '2,5 yılda yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle İBB’de 21.500 kişiye istihdam sağladık.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/26/iecrop/x720-3_16_9_1640526700.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/imamoglundan-erdogana-yanit-21-bin-500-kisiye-istihdam-sagladik-6850370/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Utanmadan bana mektup gönderiyor" desc="AKP İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vardı. Erdoğan, 'CHP, belediyelerinde 15 bin kişiyi işten çıkartıp terörle bağlantılı 45 bin kişi aldı. Utanmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok diye?' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/26/iecrop/erdogan-2_16_9_1640523484.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdogandan-imamogluna-utanmadan-bana-mektup-gonderiyor-6850319/"]