İkizdere İşkencedere Vadisi'nde, Rize Valiliği tarafından alınan karar ile 15 gün süreyle gösteri, yürüyüş ve basın açıklamasını yasaklanırken, yürüyüş, protesto eylemi, oturma eylemi, açlık grevi, stant açma, çadır kurma, açık ve kapalı yer toplantısı yapma, yüksek sesli yayın yapan araçlar ile konvoy düzenleme, imza kampanyası, konser, şenlik ve miting düzenleme, el ilanı, bildiri ve broşür dağıtmanı da izin verilmeyeceği belirtilmişti. Alınan yasaklara bugün de gazeteciler eklendi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Cengiz İnşaat’ın açmak istediği taş ocağına karşı köylülerin başlattığı mücadele devam ederken, vatandaşların tapulu arazilerindeki çadırları söken jandarma ekipleri gazetecilere de engel oldu. Çadırları söküldükten sonra aynı yerde kendi arazilerindeki ağaçların gölgesinde toplanan köylüler ile görüşmek isteyen gazetecileri, jandarma alana koymadı. Bu durumu görüntüleyen vatandaşlara da engel olmaya çalıştı.

Gazeteciler, köylüleri evlerinde ziyaret ederek görüşme yapabildi. Köylülerin Avukatı Yakup Okumuşoğlu, yapılan uygulama hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.











[old_news_related_template title="İşkencedere'de gece yarısı çadır operasyonu" desc="Rize'nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi'nde taş ocağına yol açma çalışması yapan Cengiz İnşaat'a karşı mücadele eden köylülerin çadırları gece geç saatlerde jandarma tarafından toplandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/16/iecrop/iskencedere-foto-sozcu_16_9_1621145726.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iskencederede-gece-yarisi-cadir-operasyonu-6433785/"]

[old_news_related_template title="İşkencedere'de heyelan! Köylüler isyan etti" desc="Rize'nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi'nde taş ocağı için yol açma çalışması yapılan alanda heyelan meydana geldi. Köylülerin kendileri ve hayvanlarının su ihtiyacını gidermek için kullandığı derenin de bulanık akmaya başlamasının ardından çalışma alanına giden köylüler, şirket çalışanlarına tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/15/iecrop/rize-sozcu-555_16_9_1621094105.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iskencederede-heyelan-koyluler-isyan-etti-6433010/"]