Jandarma Genel Komutanlığı Suç Araştırma Timi, Denizli'den gelen Jandarma Suç Araştırma Timi ve Giresun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında savcılık talimatıyla Cuma günü sabah saatlerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonla İkranur’un dedesi N.T., halaları S.T., Ayşe T., S.T., amcaları Sinan T. (14), A.T. ve kuzeni A.T olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı.

OLAY YERİNDE NASIL ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ANLATTI

Bulancak ilçe Jandarma Karakolunda 3 gündür çapraz sorguya alınan akrabalarından 5'i serbest bırakılırken, olayı gerçekleştirdiklerini itiraf eden küçük amcası Sinan Tirsi (14) ve ona cesedi dereye atmak için yardım eden halası Ayşe Tirsi yoğun güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde ilk olarak olay yerinde İkranur'u nasıl öldürdüklerini anlattılar. Ardından abla ve kardeşi Bulancak Adliyesi'ne getirildi.

CİNAYETİN SEBEBİ KISKANÇLIK

Olay tarihinde 13 yaşında olan Sinan Tirsi küçük kızı kıskandığı için öldürdüğünü ileri sürdü. Tirsi, kendi ablalarının İkranur'a çok ilgi göstermesinden dolayı kıskançlık yaşadığını ve oyun oynarken bir sinirle ağzını kaparak nefes almasını engellediğini ardından da Ayşe Tirsi ile birlikte cansız bedenini dereye bıraktıklarını söyledi.

ARAMA YAPILIRKEN CESEDİN YERİNİ DEĞİŞTİRMİŞLER

Sinan Tirsi, küçük kızı arayan ekiplerle birlikte dolaşırken ablası Ayşe Tirsi ile telefonla irtibat kurup arama çalışması yapılan bölgeyi bildirdiği ve Ayşe Tirsi'nin de buna göre cesedin yerini değiştirdiği ileri sürüldü. Arama Kurtarma ekiplerinin dere yatağında yaptıkları arama çalışmasını bitirip başka bölgeye gitmelerinden sonra da cesedi dereye bıraktıklarını belirtildi.

Nöbetçi mahkemede ifadeleri tamamlanan Sinan Tirsi, cinayet suçundan, kendisine yardım eden ve delilleri karattığı ileri sürülen Ayşe Tirsi cezaevine gönderildi.

EVİNDEN 7 KİLOMETRE UZAKTA BULUNMUŞTU

Giresun’un İcilli köyüne bağlı Kıran Mahallesi'nde 27 Haziran 2020 günü evinin yakınındaki bahçede 6 yaşındaki kardeşi ve kuzeni ile oynayan Nazlı ve Serdar Tirsi çiftinin kızları İkranur, büyükbaş hayvanların yanına gitti.

Küçük kız, geri dönmeyince ailesine haber verildi. Çevrede arama yapan ailesi, kızlarını bulamayınca jandarma ekiplerine bildirdi. Köye gelen jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri arama çalışması başlattı.

İz takip ve kadavra köpekleri, drone ve termal kameralar ile aranan İkranur’un cansız bedeni evinden 7 kilometre uzaklıktaki Salman mevkisi Adaköy deresinde bulunmuştu.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı Bulancak ilçesinde 27 Haziran tarihinde İkranur Tirsi'nin kaybolduktan 3 gün sonra Bostanlı Deresinde ölü olarak bulunması sonrasında yürütülen soruşturma ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında bazı aile bireylerinin çelişkili ifadelerde bulunması üzerine elde edilen deliller ve Adli Tıp Kurumu raporu ışığında 7 kişi gözaltına alınmıştır.

*Yapılan sorgulamada İ.T’nin amcası olan suça sürüklenen çocuk S.T'nin, İ.T.’nin ağzını ve burnunu kapatarak nefessiz kalmasına neden olması sonucu ölümüne sebebiyet verdiği tespit edilmiştir. Ayrıca suça sürüklenen çocuk S.T.’nin ablası şüpheli A.Ç. ile birlikte İ.T.‘nin cesedini dere yatağına bıraktıkları anlaşılmıştır.

*Konuyla ilgili Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından suça sürüklenen çocuk S.T hakkında 'Kasten Öldürme suçundan, şüpheli A.Ç hakkında 'Suç Delillerini Yok Etme, Değiştirme veya Gizleme' suçlarından tutuklanmaları talep edilmiş, Bulancak Sulh Ceza Hakimliği de suça sürüklenen çocuk ve şüphelinin tutuklanmasına karar vermiştir. Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. (İHA)

[old_news_related_template title="İkranur soruşturmasında kritik 1 hafta, polis babaya 'sabırlı ol' dedi" desc="Giresun'da kaybolduktan 3 gün sonra derede cansız bedeni bulunan İkranur Tirsinin (7) ölümüyle ilgili gözaltına alınan 7 yakının sorgusu sürüyor. Olayı aydınlatmaya çalışan ekiplerin, İkranur babası Serdar Tirsiye 1 hafta sabretmesini söylediği öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/13/iecrop/ikranur-giresun-foto-dha_16_9_1613209262.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ikranur-sorusturmasinda-kritik-1-hafta-polis-babaya-sabirli-ol-dedi-6257954/"]