Türkiye’de Eskişehir ve Ağrı’dan sonra en yüksek vaka sayısına sahip olan Kütahya’da, İl Sağlık Müdürlüğü şehirlerarası otobüs terminaline mobil aşı birimi kurdu.

Otogarın içinde kurulan stantta görevli sağlık personeli, ‘İstanbul ve Adana’ diye bağırarak müşteri toplayan yakınlarındaki firma görevlileri gibi "Sinovac ve Biontech" diye bağırdı.

Stant önündeki bu anlar ise bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Kısa bir süre sonra görüntüler sosyal medyaya yüklendi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, mobil aşı biriminde görevli sağlık personeli hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Personelin aşı isimlerini söyleyerek bağırmasının ‘maksadını aşan ve yanlış algı’ yarattığı belirtilen yazılı açıklamada, “Kütahya otobüs terminali aşı uygulama merkezindeki görevli sağlık personelinin, bulundukları ortamda otobüs firması görevlilerinin söylemlerinden esinlenerek yaptıkları şakalaşmanın cep telefonu ile çekilerek çeşitli sosyal medya hesaplarında yayınlandığı görülmüştür. Maksadı aşan, yanlış algı ve anlaşılmalara sebebiyet veren personelle ilgili gerekli idari soruşturma başlatılmış olup sonucu hakkında ayrıca kamuoyu bilgilendirilecektir” denildi.

Soruşturmaya gelen tepkiler ise şöyle:

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: “Türkiye'nin adaleti yok. Aylardır faili meçhul cinayetlerden uyuşturucuya, kara para aklamadan yasa dışı finanse edilen siyasetçilere varıncaya kadar birçok iddia ile yatıp kalkıyoruz. Tek soruşturma yok. Gücünüz bir tek espri yapan sağlık çalışanına soruşturma açmaya mı yetiyor?”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci: “Biraz mizah, biraz görev yapılan yere uygun hareket etme ama amaç aynı: AŞIYA TEŞVİK ve DAVET; Yanlış olan ise açılan soruşturmadır. Sağlık çalışanlarının sorunlarını çözme konusunda mahir ve hızlı olun, onların şevkini kırmada değil.”

Oyuncu Berna Laçin: "Eyvah eyvah ben bu espriyi dün yapmıştım neyse ki amirimiz ceza yazmamış! Otogarda aşılama yapan sağlık çalışanı , ‘Sinovac Sinovac Biontech Biontech’ diyerek espri ile işini yaptı diye soruşturma açılmış. İşini ciddi yapmak başka sıkıcı olmak başka! Sıkıcılık öldürür."

Prof. Dr. Güner Sönmez: "Sadece 10 saniyelik bir espri yapıp 'Sinovac Sinovac, Biontech Biontech' dediği için bu arkadaşa hemen soruşturma açılmış. Hiç doğru değil, yaptığı işe bir renk katmış, bu kadar hoşgörüsüz olmak zorunda mıyız? Keşke aynı dakiklik, takdir etme konusunda da olsa."

Hakan İşçi: “Sırf Sınovac Sınovac dedi diye bu sağlık çalışanına soruşturma açıldıysa yazıklar olsun! Ne var bunda, adam esprili bir şekilde farkındalık oluşturup insanları aşıya davet ediyor. Ayrıca otogarda bu şekilde çağrı yapması o ortamda yapılan anonslara paralel minik bir ironi”

Barış Fidan: “Ülkede her şey dört dörtlük gidiyormuş gibi, sağlık emekçilerine soruşturma açmayı görev edinmişler. Oysa Kütahya sağlık müdürü çıkıp bu arkadaşlara destek verseydi kahraman olurdu. Olayı takip ediyoruz, arkadaşlarımızın yanındayız”

 

[old_news_related_template title="Avrupa'da aşı gerçekleri: Aşı da pasaportu da ücretsiz" desc="Avrupa'da aşı ücretli yapılıyor iddialarının aksine Almanya, İsviçre ve Avusturya herkesi ücretsiz aşılıyor. Aşı Pasaportları evlere ücretsiz gönderiliyor. 500 milyon AB vatandaşından tek 'cent' aşı parası alınmadı. Bu ülkeler yurt dışındaki vatandaşını da aşılarken, Rusya üzerinden Türkiye'ye 'tatil-aşı paketi' turları 1999 euroya satılıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/03/iecrop/curevac-reuters_16_9_1625295495.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/avrupada-asi-gercekleri-asi-da-pasaportu-da-ucretsiz-6519065/"]