Ramazan ayı bereket ve rahmet ayıdır. İslam aleminde Ramazan ayındaki oruç, beş şarttan biridir ve her müslümanın yerine getirmesi gereken önemli bir ibadettir. Müminlerin ibadetlere ağırlık vererek 30 gün boyunca oruç tutacağı Ramazan ayı 13 Nisan günü başlıyor.

İLK SAHUR NE ZAMAN?

İlk sahur 12 Nisan'ı 13 Nisan'a bağlayan gece yapılacak.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2021 Ramazan ayı, 13 Nisan tarihinde başlayacak. 12 Mayıs tarihinde de sona erecek.

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk oruç hangi gün tutulacak?

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

3 Aylar'ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur'an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur'an-ı Kerim'in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam'ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

2021 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

13 Mayıs Perşembe günü başlıyor.

15 Mayıs, Cumartesi günü bitiyor.

[old_news_related_template title="Tam kapanma ne demek? Ramazan’da tam kapanma mı olacak?" desc="Vaka sayılıarının rekor seviyelere çıkmasıyla tam kapanma ülke gündeminin ilk sıralarına kadar yükseldi. Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, “Bilim Kurulu toplantısında ramazan ayı içerisinde vaka sayılarını düşürmeye, insan hareketliliğini azaltmaya yönelik tedbirler gündeme gelecek. Burada tartışıldıktan sonra Sayın Bakanımız tarafından Cumhurbaşkanlığı kabinemize sunulacak” dedi. Peki tam kapanma neleri kapsıyor?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/12/iecrop/hafta-sonu-sokaga-cikma-yasagi-shu-2_16_9_1617339780_16_9_1618209325.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tam-kapanma-ne-demek-ramazanda-tam-kapanma-mi-olacak-6368124/"]