Usta şair Nazım Hikmet Ran ölüm yıl dönümünde anılıyor. Yurt dışında sürgündeyken memleket hasretiyle yaşamını 58 yıl önce bugün yitiren Nazım Hikmet ile ilgili Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Sosyal medya hesabında Başbuğ, şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu’da bir çınar altını senden esirgediğimiz için utandım. Dedim ki, utanmazlığın haksızlığın diz boyu olduğu bir ülkede utanmak ayıp değil. Sen vatanseverliğin gümbür gümbür sesi, yüce Türk şairi affet bizi."



[old_news_related_template title="Nazım Hikmet Ran ölümünün 58. yılında anılıyor" desc="Bugün Türkçe’nin büyük şairi Nazım Hikmet’in ölüm yıl dönümü. Memleket hasretiyle hayata gözlerini yuman Nazım, antiemperyalist, yurtsever bir şair olarak tüm dünyanın tanıdığı bir sanatçı. Nazım Hikmet Ran 3 Haziran 1963’te geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/03/iecrop/nazim-hikmet-depo-2_16_9_1622697528.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/nazim-hikmet-ran-olumunun-58-yilinda-aniliyor/"]