İstanbul’un Başakşehir ilçesindeki Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu’nda kalan öğrenciler yurt imkanlarının yetersizliği dolayısıyla dün gece eylem düzenledi.

Öğrenciler, son bir hafta içinde 3 ayrı olayda üniversitelilerin bıçaklı saldırıya uğradığını öne sürerek, “Yurt ile metro arasında gasp olaylarına karşı otobüs seferleri istiyoruz” talebini iletti.

Yemek fiyatlarının pahalılığı ve internet sorunundan da yakınan öğrenciler, “Yemekhane fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz. İnternette kotanın kaldırılmasını ve nitelikli hale getirilmesini istiyoruz" taleplerini sıraladı.



İMAMOĞLU ÇÖZÜM SÖZÜ VERDİ

Öğrencilerin düzenlediği eyleme sosyal medya hesabından destek veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İBB olarak öğrencilerin yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yakından ilgileneceğiz" sözü verdi.

“ÜCRETSİZ İNTERNET SAĞLADIK, SEFERLER ARTIRILDI, AYDINLATMA ÇALIŞMASI YAPILACAK”

İmamoğlu, bugün yeni bir paylaşımda bulundu. “Dün gece haklı talepleri için eylem yapan Kanuni Sultan Süleyman KYK yurdu öğrencilere söz vermiştim” hatırlatması yapan İmamoğlu, “Ücretsiz internet sağladık. İETT otobüs seferleri artırıldı. Güvenlik için yola kamera ve aydınlatma çalışması yapılacak. Zabıta ekiplerimiz de kontrolde olacaklar” duyurusunda bulundu.

image small

"MOBİL ARACIMIZ KALDIRILMAK İSTENİYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu önüne ücretsiz internet sağlayan mobil araç getirmesinin ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun yeni bir açıklamada bulundu. Ongun, mobil aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü talimatıyla kaldırılmak istendiğini söyledi.

"AKIL ALIR GİBİ DEĞİL"

"Derdiniz üzüm mü yemek, bağcıyı mı dövmek?" ifadeleriyle paylaşımda bulunan Ongun, şöyle konuştu:

"Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu önüne öğrenci kardeşlerimiz için kurduğumuz ücretsiz internet ağı sağlayan mobil aracımız İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü talimatıyla kaldırılmak isteniyor. Akıl alır gibi değil."

UZLAŞMA SAĞLANDI

İBB Sözcüsü Ongun, ücretsiz internet hizmetinin devam edeceğini şu ifadelerle duyurdu:

"Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu’ndaki öğrenci kardeşlerimize sağladığımız ücretsiz internet hizmetimiz devam edecek. İstanbul İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü müdahil oldu. Gençlere iyi bir barınma ve çalışma olanağı sağlamak hepimizin ortak görevi, ilgililere teşekkürler."

BAKANDAN İMAMOĞLU'NA YANIT

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İmamoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı duyurusuna yanıt verdi.

Kasapoğlu, "Göreviniz olan otobüs ve aydınlatma hizmetlerini geç de olsa yerine getirmeniz sevindirici. Ancak, 9 gün önce İBB’ye ilettiğimiz otobüs seferlerinin artırılması talebini yerine getirmek için mizansene gerek yoktu" dedi.

Kasapoğlu, paylaşımında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün İBB'ye olan ulaşım talebini paylaştı.

11 Ekim tarihli belgede, "2021-2022 eğitim öğretim dönemi itibari ile öğrencilerimiz yurtlarıımızda barınmaya başlamıştır. Pandemi döneminde Yurt Müdürlüklerimiz öğrenci hizmetine kapalı olduğundan bu bölgelerdeki mevcut seferlerin azaltıldığı ya da tamamen kaldırıldığı öğrencilerimizin bu yöndeki taleplerinden anlaşılmaktadır. Öğrencilerimizin derslerine zamanında yetişebilmeleri ve aktarma merkezlerine daha kolay ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla, yurtlarımızdaki ulaşım sorunları ile ilgili talep ve önerilerin belirtildiği ekteki tabloda bulunan lokasyonlara ilave sefer düzenlenmesi, mevcut seferlerin artırılması hususunda; Gereğini rica ederim" ifadeleri yer alıyor.

[old_news_related_template title="İmamoğlu, İBB’nin “ücretsiz” yolunu test etti" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Başıbüyük ile Samandıra arasında, D100 karayolu üzerinde yoğunlaşan trafik akışını 45 dakikadan 10 dakikaya düşüren yolu test etti. 7 Ekim’de İstanbulluların hizmetine açılan yol, 285 milyon TL’ye mal oldu. Yoldan geçişte, sürücülerden herhangi bir ücret alınmıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/20/iecrop/imamoglu-yol-test1-foto-sozc_16_9_1634727555.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/imamoglu-ibbnin-ucretsiz-yolunu-test-etti-6718149/"]

[old_news_related_template title="İmamoğlu: Bir avuç insan dışında kimsenin mutlu olmadığı taksi düzenini değiştireceğiz" desc="İBB'nin taksi plakası tahsisi ile ilgili uygulamaya koyduğu yeni sistemin ardından açıklamada bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İBB olarak önce 16 milyon İstanbullu’nun sonra da alın teriyle çalışan, binlerce gerçek taksi esnafımızın yanındayız. Bir avuç insan dışında kimsenin mutlu olmadığı taksi düzenini değiştireceğiz. İstanbulluların desteğiyle her şeyin üstesinden geliriz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/19/iecrop/ibb-sha-1_16_9_1634660770.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/imamoglu-bir-avuc-insan-disinda-kimsenin-mutlu-olmadigi-taksi-duzenini-degistirecegiz-6716771/"]