Başaran Holding'e bağlı MC Havacılık'a ait TC-KLC kuyruk tescilli iş jetinde, Antalya-İstanbul Atatürk Havalimanı seferini yaptığı sırada pilotlar, sol motordan 'yangını ikazı' aldı. İstanbul hava sahasına yaklaşan iş jetinin pilotları, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek acil durum bildirdi.

Acil iniş izni alan uçak için itfaiye ve sağlık ekipleri pist başında hazır bekletildi. İş jeti saat 16.11'de Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde indi. Pist üzerinde duran uçağın yolcuları tahliye edilirken, olay yerinde yapılan ilk incelemede herhangi bir yangın izine rastlanmadı.

Uçak daha sonra hangara çekildi. Ayrıca pistin kısa bir süreliğine kapalı kalması nedeniyle de aynı dakikalarda Atatürk Havalimanı'na iniş hazırlığındaki bir başka uçak ise İstanbul Havalimanı'na yönlendirildi.

6 koltuklu olan Learjet 60 tipi uçak, 2012 imalatlı ve 4 bin 500 kilometre menzile sahip. DHA

[old_news_related_template title="İran'da düşen uçağın sahibi Hüseyin Başaran: Pilotaj hatası gibi gözüküyor" desc="İran'da düşen Başaran Holding'e ait uçakta kızı Mina Başaran'ın da aralarında olduğu 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından uçağın sahibi Hüseyin Başaran ilk kez konuştu. Kazaya ilişkin, 'Ön raporu İran sivil havacılığının açıklaması gerekiyor. Belki bir ay içinde açıklayacaklar diye umut ediyorum' diye konuşan acılı baba, kazada hayatını kaybeden kızının arkadaşları için de 'Benim kızım ve kızlarımız, kendi uçağımda öldü. Hepsi elimizde büyümüştü. Allah kimseye böyle bir acı vermesin' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/resimid_62301131_6230113_16_9_1538063680.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/iranda-dusen-ucagin-sahibi-huseyin-basaran-pilotaj-hatasi-gibi-gozukuyor-2649903/"]