İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepkiler sürüyor. Beşiktaş Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önüne gelen bir çift, otomobillerini yol ortasında ateşe verdi.

Çift alev alev yanan otomobillerini cep telefonuyla görüntülerken İsrail'e tepkilerini de dile getirdiler.

Görüntüyü çeken kadın, "İsrail Konsolosluğu önünde arabamızı yakıyoruz. Canı yanan Müslüman kardeşlerimiz için yapıyoruz. Orada ağlayan çocuklar için yapıyoruz. Anaları babaları ölen çocukları için yapıyoruz. İsrail'de işkence çeken Müslüman kardeşlerimiz için yapıyoruz. Gazze'deki işkence için yapıyoruz. Gerekirse bu uğurda şehit oluruz. Yeter ki onların gözyaşları dinsin. Yeter ki aileler ağlamasın. Yeter ki çocuklar ağlamasın. Yeter ki kimse ağlamasın. Yeter ki Müslüman kardeşlerimizin canına zeval gelmesin. Gerekirse şehit olmaya razıyız. Herkes bir şeyler söylüyor. Müslümanlar, masum çocuklar ölüyor. Yarın bayram, bayramı göremeden ölen çocuklar var. Düşman kurşunuyla ölenler var. Analar var, babalar var. " ifadelerini kullandı.

İsrail'i protesto için otomobillerini yakan çift metrobüsle eve döndü...


İhbar üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangın kısa sürüde söndürülürken otomobili yakan çift ise gözaltına alındı. Çift ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

METROBÜSLE EVE DÖNDÜLER

Büyükçekmece'den başkonsolosluğa gelen Ahmet ve Dora Altınbaşak çifti, İsrail'e tepkilerini göstermek amacıyla otomobillerini yaktı. Yedek lastiği arka koltuğa koyduktan sonra üzerine benzin dökerek araçlarını yakan çift, bu anları cep telefonuyla da kayıt altına aldı.



ARACIN YANIŞINI CEP TELEFONUYLA ÇEKTİLER

Dora Altınbaşak, aracın yanışını kayıt altına alırken tepkisini ise, "Şu anda İsrail Başkonsolosluğu önünde aracımızı yakıyoruz. Canı yanan Müslüman kardeşlerimiz için yapıyoruz bunu. Orada ağlayan çocuklar için yapıyoruz. Anaları babaları gözyaşları içinde ölen çocuklar için yapıyoruz. İsrail'de işkence çeken Müslüman kardeşlerimiz için yapıyoruz. Gazze'deki işkence için yapıyoruz. Gerekirse bu yolda şehit de oluruz. Hiç önemli değil. Yeter ki onların gözyaşları dinsin, yeter ki aileler ağlamasın, yeter ki çocuklar ağlamasın. Müslümanlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Yarın bayram. Bayramı göremeden ölen çocuklar var" sözleriyle dile getirdi.


UÇAĞIM DA OLSA İNANIN AYNI ŞEYİ YAPMAK İSTERDİM

İsrail Başkonsolosluğu'na doğru yola çıktıklarında otomobili yakma düşüncelerinin  olmadığını dile getiren eski yönetmen Ahmet Altınbaşak, bu fikrin aniden ortaya çıktığını, eşinin de kendisine destek vermesiyle eylemi gerçekleştirmeye karar verdiğini belirtti. Altınbaşak "Her Müslüman gibi biz de Mescid-i Aksa'ya yapılanlara karşı çıkmak istedik. Terörist İsrail Devletine tepki vermek istedik. Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak istedik. Gözü yaşlı anaların, çocukların, bebeklerin, bir nebze de olsa onların döktüğü gözyaşına ortak olmak istedik. Bu yapılan zulme, çirkinliğe dayanamadık. Tepkimizi göstermek istedik; hepsi bu kadar. O an kendiliğinden gelişti. Özellikle iftardan hemen sonraya denk getirdik ki; oradaki kalabalığa bir zarar vermeyelim. Yaptığımdan asla pişman değilim. Yaptığımın arkasındayım. Konsolosluğun bariyerlerinden girebilseydim girerdim, arabayı orada da yakardım. O kadar içimiz dağlandı. Söylenecek söz bulamıyorum. Bu yapılan zulmün yanında arabanın esamesi bile okunmaz. Feda olsun, uçağım da olsa emin olun yine aynı şeyi yapmak isterdim, sesimizi duyurmak için" diye konuştu.