Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İstanbul Boğazı Kuzey-Güney seyri esnasında Vaniköy önlerinde makine arızası yaşayan 102 metre boyundaki MEDKON MRA isimli kargo gemisinde bulunan kılavuz kaptanımız ivedikle demir atmış olup Kurtarma-7 römorkörümüz ve KEGM-3 botumuz olay yerine yönlendirilmiştir" denildi.

Açıklamada, "Kılavuz Kaptanımızın yerinde ve etkin müdahalesiyle demir atan MEDKON MRA isimli gemi, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezimizin koordinasyonunda Kurtarma-7 ve Mehmetçik römorkörümüz ile KEGM-3 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz eşliğinde Ahırkapı'ya çekilecek" bilgisi yer aldı.

GEMİ TRAFİĞİNE AÇILDI

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İstanbul Boğazı Kuzey-Güney geçişi esnasında makine arızası yaşanan MEDKON MRA isimli konteyner gemisi yedeklenerek Ahırkapı demir sahasına çekileceğinden, MEDKON MRA emniyetle demirleyene kadar Liman Başkanlığınca İstanbul Boğazı transit gemi trafiğine kapatılmıştır” denildi.

MEDKON MRA gemisinin Ahırkapı A demir bölgesine emniyetle demirletildiğini bildiren Denizcilik Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nın gemi trafiğine saat 19:00 itibarıyla açıldığını duyurdu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında ise, "Kılavuz Kaptanımızın yerinde ve etkin müdahalesiyle demir atan MEDKON MRA isimli gemi,İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezimizin koordinasyonunda KURTARMA-7 ve MEHMETÇİK römorkörümüz ile KEGM-3 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz eşliğinde Ahırkapı’ya emniyetle demirletildi" denildi.

[old_news_related_template title="İstanbul Boğazı'nda iki ayrı kaza" desc="Yeniköy önlerinde Türk ve Rus bandralı 2 kuru yük gemisi çarpıştı. Bölgeye kurtarma römorkörleri yönlendirildi. Öte yandan Boğaz'da bir kaza da kuru yük gemisi ile bir balıkçı teknesi arasında yaşandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/25/iecrop/istanbul-bogazinda-2-kuruyuk-gemisi-carpisti-1_1549_dhaphoto1_16_9_1632548339.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazda-2-kuru-yuk-gemisi-carpisti-6669124/"]