‘İstanbul Sözleşmesi’ olarak bilinen ve 2011 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin de imzaladığı ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi', Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile feshedildi.

Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesine siyasi partiler, kadın örgütleri ve vatandaşlar tepki gösterdi. Sözleşmeyle ilgili tartışmalar afişlere de yansıdı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde DİSK Birleşik Metal İş sendikası “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” yazan afişi MHP Kocaeli İl Başkanlığı ile paylaştıkları binanın duvarına astı.

MHP Kocaeli İl yönetimi de bu afişin yanına MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sözlerinin yer aldığı bir afişi astı.



[old_news_related_template title="Ali Babacan'la AKP'li vatandaş arasında dikkat çeken 'İstanbul Sözleşmesi' diyaloğu" desc="DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki esnaf ziyareti sırasında İstanbul Sözleşmesi’nin aile yapısını bozduğunu savunan bir vatandaşla arasında ilginç diyaloglar yaşandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/03/iecrop/diyalog_16_9_1617459262.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ali-babacanla-akpli-vatandas-arasinda-dikkat-ceken-istanbul-sozlesmesi-diyalogu-6351831/"]

[old_news_related_template title="Meydanlara inen kadınlar: İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaktan vazgeçmeyeceğiz" desc="Muğla’nın Bodrum ilçesinde kadınlar, İstanbul Sözleşmesi protestolarını 5. gününde de sürdürdü. Emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerin müdahalesine rağmen basın açıklamasını yapan kadınlar sık sık İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını ve iptal edilen karardan dönülmesini istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/02/iecrop/istanbul-sozlesmesi-sozcu4_16_9_1617389574.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/meydanlara-inen-kadinlar-istanbul-sozlesmesini-savunmaktan-vazgecmeyecegiz-6350428/"]