Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre bugün Marmara Bölgesi'nde etkili olmaya başlayacak olan yağışlar İstanbul'da da kendini gösterecek. 3 gün boyunca yurdun batı kesimlerinde sürecek olan yağışla birlikte hava sıcaklıkları birkaç derece düşecek. Önümüzdeki 5 günde İstanbul'da sadece pazar günü yağış beklenmiyor.



SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege'nin iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Burdur, Eskişehir, Bolu, Düzce, Ordu, Ardahan çevreleri ve Antalya'nın iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Tahminlere göre rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

[old_news_related_template title="Süphan Dağı'ndaki 3 krater gölü kurudu" desc="Ağrı'nın Patnos ilçesinden iklim değişikliğine dikkat çekmek için Süphan Dağı'na tırmanan Nokta Dağcılık Kulübü Başkanı Hazer Özkaleden ve 9 dağcı, 3 krater gölünün kuruduğunu tespit etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/04/iecrop/fotodha.suphandagi_16_9_1630753015.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/suphan-dagindaki-3-krater-golu-kurudu/"]