Trafikte tepe lambası, çakar ve emniyet şeridini kullananlara yönelik harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve sivil trafik ekipleri şehrin birçok noktasında denetim yaptı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişinde emniyet şeridini kullandığı için durdurulan bir sürücü, "Biz otobanda trafiği durdurmamak için emniyet şeridine girdik" dedi ama ceza yemekten kurtulamadı.

Denetim noktalarından biri de Ataşehir TEM otoyolu Ankara istikametindeydi. Resmi ve sivil trafik polisleri emniyet şeridini kullanan araçları durdurdu. Ekipler tepe lambası açık olan sürücülere kimlik ve koruma kararı belgesi kontrolü yaptı.

Denetime takılan 8 sürücüye trafikte yetkisi olmayıp çakar ve siren kullanmaktan toplam 10 bin 712 lira trafik cezası kesilirken emniyet şeridini kullanma yetkisi olmayan 21 sürücüye toplam 28 bin 119 lira trafik cezası kesildi. DHA

[old_news_related_template title="Rize’de sağanak yağış karayolunu trafiğe kapattı" desc="Rize’de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle su basan güney çevre yolu trafiğe kapandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/20/iecrop/karadenz-iha_16_9_1629480509.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/rizede-saganak-yagis-karayolunu-trafige-kapatti-6604683/"]