Operasyon, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah İstanbul, Gaziantep ve Bursa’da 16 kişiyi yakalamaya yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında 15 şüpheli yakalandı.

KAYNAK HOLDİNG YÖNETİCİLERİ

Gözaltına alınan şüphelilerin çoğunun; FETÖ’nün çatı şirketi olan ve kayyum atanan Kaynak Holding yöneticileri  olduğu belirtildi. Geçmişte FETÖ şirketlerinde yönetici ve görevli olan şüphelilerin, güvenlik sistemleri, danışmanlık ve sanayi alanında faaliyet göstermek amaçlı şirket kurdukları öğrenildi.

FETÖ ŞİRKETLERİ

Şirket kurarak bir araya gelen şüphelilerin; “Bank Asya’ya destek amaçlı para yatırma çağrısından sonra; nakit para, altın gibi yatırımlarla Asya Katılım Bankası A.Ş.’yi fonlayan, ayrıca KHK ile kapatılan sendika veya dernek üyesi, KHK ile faaliyetlerine son verilen Kimse Yok Mu Derneğine bağış yapan, örgütün yayın organı Zaman Gazetesi aboneliği bulunan ve başkaca soruşturmalarda haklarında aleyhe ifade bulunan” isimler olduğu da ifade edildi.

[old_news_related_template title="Kayseri'de FETÖ operasyonu: 7 gözaltı" desc="Kayseri'de terör örgütü FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda, eski askeri öğrenci 7 kişi gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/21/iecrop/gozalti-aa_16_9_1574753194_16_9_1632229979.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/kayseride-feto-operasyonu-7-gozalti-6662030/"]