İstanbul'da polis ekipleri Fatih'teki bir depoda kripto paraların üretildiği cihazların bulunduğu şeklindeki ihbar üzerine çalışma başlattı.



Depoya dün düzenlenen operasyonda, masalardaki metal tezgahlara kurulmuş 73 elektronik cihaz ele geçirildi.



Cihazların kripto para üretiminde kullanıldığı belirlendi. Piyasa değeri yaklaşık 580 bin lira civarında olduğu ifade edilen cihazlara el konulurken, olayla bağlantılı bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan O.G. emniyete götürülerek ifadesi alındı. O.G.'nin ifadesinde, ele geçirilen elektronik ürünleri 2018 yılından beri parça parça, Türkiye'de hizmet veren internet satış mağazalarından satın aldığını öne sürdü.

AYLIK 30 BİN LİRA GELİR

Emniyetteki ifadesinde "Yaklaşık 1 yıldır kripto para Ethereum madenciliğiyle uğraşıyorum." diyen şüphelinin; sanal madencilikten aylık yaklaşık 30 bin lira kazandığını söylediği öğrenildi. Bu paranın 10 bin lirasını sanal para üretimi sırasında oluşan yüklü elektrik faturalarını ödemek için kullandığını, 5 bin lirasını diğer giderler için harcadığını söyleyen O.G. hakkında, "Kaçakçılık kanununa muhalefet" suçundan işlem yapıldı.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kripto para açıklaması" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın dün gençlerle bir araya geldiği görüntüler, bugün yayınlandı. 'Benim bu sosyal medyayla hiç işim yok' diyen Erdoğan, sosyal medya yasası hazırlıklarına dikkat çekti. Bir gencin 'kripto para' sorusuna da yanıt veren Erdoğan, 'Bir defa bizim bu kripto paraya açılma diye bir derdimiz kesinlikle yok. Onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/18/iecrop/erdogan-11_16_9_1631992060.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-kripto-para-aciklamasi-6657484/"]