İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, hafta boyunca 35-38°C’ler aralığında seyreden bunaltıcı sıcakların, rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi (30-60 km/s), sıcaklıkların 10-12°C birden azalarak 25-27°C civarına kadar gerilemesi bekleniyor.

BU GECE BAŞLIYOR

Bugün gece saatlerinden itibaren (03.00) yarın gece saatlerine kadar il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur, Anadolu Yakasının doğu ve kuzey kesimlerinde ise kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanacağı tahmin ediliyor.

ANİ SEL UYARISI 

İBB ekipleri, kuvvetli yağışların sebep olabileceği; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı tedbirlerini aldı. Yağışlarda çöp poşetleri vb. kirleticilerin mazgalları tıkamaması için çöpler toplanmaya başladı. Mesai saatleri dışında nöbetçi personel bırakılarak mazgallar açık tutulacak. Olası sel ve su baskınlarına anında müdahale edilecek.

DOLU YAĞIŞI DA BEKLENİYOR

Öte yandan AKOM, vatandaşların da dolu yağışı ve su baskını ihtimaline karşı dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.
[old_news_related_template title="İzmir sarardı" desc="İzmirliler, sarı ve kızıllığın hakim olduğu bir sabaha uyandı. Pek çok İzmirli sosyal medya hesabından gökyüzü ve güneş fotoğrafları paylaşıp İzmir'i trend topic listesinin üst sırasına taşırken, havadaki durumun sebebinin orman yangınlarındaki duman ve partiküllerin güneyli rüzgar akışlarıyla taşınması olduğu belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/06/iecrop/izmir-foto-iha_16_9_1628241319.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/izmir-sari-bir-sabaha-uyandi-6578201/"]