İstanbul genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yılın 22'inci Yeditepe Huzur denetimleri 3 bin personel ile bu akşam yapıldı.

Kadıköy Altıyol Kuşdili Caddesi'nde gerçekleştirilen denetimlere, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafik ve Yunus polisleri katıldı. Ekipler, cadde üzerinden geçen araçları tek tek durdurdu ve aramalar yaptı.



Araç içindeki kişilerin üst aramaları ve kimlik sorgulamaları yapıldı. Özel harekat polisleri de denetimlere destek verdi. Hassas burunlu narkotik köpekleri araçlarda aramalar yaptı. Muayenesi olmayan bir otomobilin sürücüsüne cezai işlem uygulandı.



FATİH'TE DENETİMLER

Fatih'te gerçekleşen "Yeditepe Huzur" denetimleri saat 19.00'da başladı. Denetimlerde; Fatih İlçe Emniyet ekipleri, Bilgi teknolojileri ve haberleşme ekipleri, Asayiş ekipleri, Trafik Denetleme ekipleri, Narkotik ekipleri, Özel Harekat ekipleri ve helikopter destek ekiplerinin yanı sıra narkotik dedektör köpeğiyle arama yapıldı.

Denetimler kapsamında şüpheli araçlar durdurularak aranırken, şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolleri gerçekleştirildi.

TAKSİM'DE DENETİM

Taksim Meydanı'nda, özel harekat polislerinin aldığı güvenlik önlemleri altında yapılan denetime, narkotik suçlarla mücadele, terörle mücadele, mali suçlarla mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, çevik kuvvet ve trafik şube müdürlüğü ekiplerinin da  aralarında bulunduğu çok sayıda polis katıldı.

Denetim sırasında durdurulan araçlarda arama yapılırken, sürücü ve yolculara yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusu gerçekleştirildi. Narkotik suçlarla mücadele köpeği 'Kanıt' ise araçlarda narkotik madde aradı. DHA

[old_news_related_template title="Orman yangınlarına karşı atlı denetim" desc="Çekmeköy'de polis ekipleri, ülke çapında çıkan orman yangınlarından sonra denetimleri arttırdı. Çekmeköy’de orman yangınlarına karşı atlı polisler ile yunus polislerinin katıldığı denetim yapıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/31/iecrop/resimid_184334121_18433412_16_9_1627714831.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/orman-yanginlarina-karsi-atli-denetim-6566475/"]