Salgın riskinin yoğun olarak devam ettiği İstanbul’da sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçları ve İSPARK’tan ücretsiz yararlanmaya devam edebilmeleri için hazırlanan teklif İBB Meclis gündemine geldi. Sürenin uzatılmasına ilişkin teklif oybirliği ile kabul edildi.

30 HAZİRAN'A KADAR UZATILDI

Karara göre İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarını ve İSPARK otoparklarının ücretsiz olarak kullanma süresi 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Aynı haktan tüm sağlık kurum ve kuruluşlarındaki memur, işçi, sözleşmeli personel ve intörn doktorlar da dahil tüm çalışanlar yararlanacak.

İBB ve ilçe belediyelerindeki sağlık çalışanlarıyla İBB Mezarlıklar Müdürlüğü çalışanlarının da aynı haktan yararlanması karara bağlandı.

İSPARK otoparklarının ücretsiz kullanılmasından doğacak gelir kaybı da İBB tarafından sübvanse edilecek.

[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu: O günün şartlarını hatırlamalıyız" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğine katıldı. İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’nın önünde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İmamoğlu, “İstiklal Marşı’mızın değerini daha iyi anlamak için belki de o günün şartlarını, işgal altındaki topraklarımızı, yokluk içindeki halkımızı bir kez daha hatırlamalıyız” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/12/iecrop/ekrem-imamoglu-sozcu-1_16_9_1615578285.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ekrem-imamoglu-o-gunun-sartlarini-hatirlamaliyiz-6310804/"]