İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih’te bir adreste sahte protein tozu satıldığı bilgisi üzerine araştırma başlattı. Yapılan araştırmaların ardından, sporcu takviye ürünleri satan adrese baskın düzenlendi. Yapılan baskında 849 kutu besin takviyesi, 156 bin 780 yağ yakıcı, kas onarıcı ve geliştirici tablet hap, 2 bin 944 hormon artırım etkili takviye solüsyon, 24 bin 50 adet performans artırıcı ve yağ yakıcı ampul, bin 200 adet hormon artırım etkili takviye enjeksiyon ve 155  kilo cinsel ilaç yapımında etken madde olarak kullanılan protein tozu, karbonhidrat ve aminoasit  ele geçirildi.

YASAK ÜRÜNLER

Ele geçirilen ürünlerin bir kısmının Türkiye'de satışının yasak olduğu ve çoğunun merdiven altı imalathanelerde üretildiği belirtildi. Aralarında doktor reçetesi ile satılması geren ilaçlarında bulunduğu ürünlerin bir kısmının soğuk zincir olarak muhafaza edilmesi gereken ürün olduğu ancak raflarda tutulduğu öğrenildi.

2 MİLYON 556 BİN LİRA

Vücut geliştirme sporu yapan kişilerin daha çok kullandığı, aralarında gelişim bozukluğu tedavisinde reçetelendirilen ilaçların da yer aldığı ürünlerin internet üzeriden satıldığı öğrenildi. Ele geçirilen 189 bin 373 adet ürünün piyasa değerinin 2 milyon 556 bin lira olduğu belirtilirken, olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Yakalanan Y.P.’nin daha önce de aynı suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

Gözaltın alınan şüpheli hakkında,  “Kişilerin Hayatını ve Sağlığını Tehlikeye Sokacak Biçimde Bozulmuş, Değiştirilmiş Her Tür Yenilecek veya İçilecek Şeyleri veya İlaçları Satma, Tedarik Etme, Bulundurma” suçlarından bu sabah adliyeye sevk edildi.

[old_news_related_template title="Akaryakıt istasyonuna 'sahte akaryakıt' baskını" desc="Afyonkarahisar’da jandarma ekipleri bir akaryakıt istasyonuna düzenledikleri baskında kamyona bin 250 litre sahte akaryakıt ele geçirildi. Yakalanan sahte akaryakıtın ise petrol ürünlerinden ele edildiği belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/26/iecrop/1-6_16_9_1619440557.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/akaryakit-istasyonuna-sahte-akaryakit-baskini-6397148/"]