İstanbul'da dün akşam gökyüzünü art arda çakan şimşekler aydınlatırken, bazı noktalara yıldırım düştü. Kuvvetli sağanak yağmurla birlikte kentte fırtına da etkili oldu. Bazı yerlerde fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, evlerin çatıları uçtu. Bir vatandaşın çektiği görüntülerde insan silüetine sahip bir bulut görüldü. Sosyal medyada konuşulan insan silüetli dev bulutun sebebi ise Havaforum tarafından, Yükselim Engellenmesi (Convective Inhibition) olarak belirtildi.

Bir vatandaşın SÖZCÜ Whatsapp Haber Hattı'na ulaştırdığı görüntüler ise fırtınanın şiddetini gözler önüne serdi. Maslak'ta çekilen görüntülerde, şimşeklerle birlikte sağanak yağışın ve fırtınanın şiddeti kameraya yansıdı.

[old_news_related_template title="İstanbul'da fırtına, dolu, sağanak ve yıldırım: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, 1 kişi yaralandı" desc="Meteoroloji, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kent için yaptığı ani ve yoğun yağış uyarısının ardından fırtına, dolu ve sağanak yağış etkili oldu. Kentte, fırtına çatıları uçurdu, bazı noktalara yıldırım düştü ve ağaçlar devrildi. Sultangazi'de de bir kişi omzundan yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/18/iecrop/dha-ist-1_16_9_1631986470.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbulda-firtina-dolu-saganak-ve-yildirim-catilar-uctu-agaclar-devrildi-1-kisi-yaralandi-6657407/"]