İstanbul'un Kağıthane ilçesine bağlı Nurtepe Mahallesi'nde meyve satarak geçimini sağlamaya çalışan bir gencin zabıta memuru tarafından saldırıya uğrayarak darp edildiği görüntüler sosyal medyada infial yarattı.  Tepkilerin üzerine Kağıthane Belediyesi'nden açıklama geldi.

AKP'Lİ BAŞKANDAN AÇIKLAMA: ZABITA MEMURU AÇIĞA ALINDI

Kağıthane Belediyesi'nin AKP'li başkanı Mevlüt Öztekin, "Zabıta ekiplerimizin bir seyyar satıcı müdahalesi sırasında dün yaşanan talihsiz olay ile ilgili gerek adli makamlar gerekse Belediyemiz tarafından inceleme ve disiplin soruşturması için zabıta memuru açığa alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur" açıklamasında bulundu.

Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde elinde sebze kutusu taşıyan kişinin bir zabıta memuruna tekme attığı, zabıta memurunun da kişiye saldırdığı görülüyor. Söz konusu zabıta memuru yere düşen meyve satıcısını darp ederken sivil giyimli ve kim olduğu bilinmeyen bir kişinin de meyve satıcısına vurduğu görülüyor. O sırada, ‘Arkadaşlar gerek yok’ sesleri yükseliyor.

KAFTANCIOĞLU: ŞİDDET SARMALINDAN KURTULMANIN YOLLARINI HEP BİRLİKTE ARAMALIYIZ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Mevlüt Öztekin'in açıklamasının ardından paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

* Belediye Başkanının gereğini yapmış olması kıymetli. Nasıl bir öfkeyse izlerken yüreği dayanmıyor insan olanın..Hep birlikte, her türlü şiddete karşı çıkmamız lazım. Her geçen gün artarak etrafımızı çevreleyen bu şiddet sarmalından kurtulmanın yollarını yine hep birlikte aramalıyız.
[old_news_related_template title="AKP'li belediyede personele imza günü talimatı: Başkanımızın imza gününe geline…" desc="Gaziantep'te AKP’li Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği kitap günlerinde 'talimat' skandalı yaşandı. Tesisler Şube Müdürü Hakan Emre, çalışanların cep telefonlarına, “Talimatımdır” başlığıyla Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu’nun imza gününe katılması emrini verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/06/iecrop/spot-sablon_16_9_1633514830.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-belediyede-personele-imza-gunu-talimati-baskanimizin-imza-gunune-geline-6690451/"]

[old_news_related_template title="İYİ Parti lideri Akşener AKP'nin kalesinde bir dokundu, bin ah işitti" desc="Memleket gezileri kapsamında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde esnafı ziyaret eden Akşener'e bir badem üreticisi gübre fiyatlarından ve ürünlerini satamamaktan dert yandı. Gırtlağa kadar bankalara borçlu olduğun söyleyen badem üreticisi, 'Sabaha kadar uyuyamıyorum. Ben bu gübreyi bahçeye vermezsem ürün alamam. Ürün alamazsam zaten borcumu ödeyemem. Gırtlağa kadar bankalara borçluyum. Geçen sene 14 ton gübreyi 34 bin liraya bu sene aynı tonda gübre almaya kalksam 92 bin lira tutuyor.' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/07/iecrop/aksener-sha4_16_9_1633615628.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iyi-parti-lideri-aksener-akpnin-kalesinde-bir-dokundu-bin-ah-isitti-6693092/"]