Marmara Denizi’nde görülen müsilaj (deniz salyası) İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası sahillerinde kilometrelerce yayıldı. İstanbul Anadolu yakası sahillerinde yoğun müsilaj uzaydan görüntülendi.



Çekilen görüntülerde, Kadıköy sahillerinde başlayan deniz salyası Maltepe sahilleri boyunca uzadığı kimi bölgelerde ise açıklara doğu arttığı görüldü.



İskelelerin büyük bir bölümü, gemiler ve teknelerin etrafının tamamen salya ile kaplandı. Müsilaj öncesi ve sonrasında çekilen görüntüler aradaki farkı net bir şekilde ortaya koyuyor.

[old_news_related_template title="Yunanistan'dan müsilaj desteği: Birlikte çalışmalıyız" desc="Yunanistan'ın deniz ve su altı biliminde en önemli isimlerinden biri olan Profesör George Tsirtsis, sözcü.com.tr'ye konuştu. Ülkenin saygın eğitim kurumlarından Ege Üniversitesi'nin Okyanus Bilim ve Su Altı Yaşamı Bölüm Başkanı George Tsirtsis, Ege kıyısındaki iki ülkenin iş birliği yapması gerektiğini söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/14/iecrop/marmara-reuters_16_9_1623654645.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistandan-musilaj-destegi-birlikte-calismaliyiz-6485580/"]