Denizli’de Cumhuriyetin 98’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüş Bayramyeri meydanından başlayarak Delikliçınar meydanına kadar devam etti.

Yürüyüşe katılan kalabalık Türk bayrakları ve dövizleriyle renkli görüntüler oluşturdu. Binlerce vatandaşın yer aldığı kortejin başında belediye bandosu yer aldı. Bando çaldığı marşlarla kalabalığı coşturdu.



Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Garnizon Komutanı Albey Cengiz Güven’in de yer aldığı kortejde AKP ve CHP il başkanları, belediye başkanları ve partililer birlikte yürüdü.

Delikliçınar Meydanında kurulan sahnede şiirler okundu, dualar edildi. 100. Yıl Mehmetçik Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ayşe Naz Tekeli, İstiklal Marşı’nı okuduğu sırada gözyaşlarını tutamadı. Ağlaya ağlaya İstiklal Marşı’nı bitiren Ayşe Naz, meydandakileri duygulandırdı.

Şiirin ardından konuşan Ayşe Naz, “İstiklal Marşı'nın ne kadar zor şartlar altında yazıldığı biliyorum, okurken bu yüzden çok duygulanıyorum” dedi.

[old_news_related_template title="Ankara'da 29 Ekim yürüyüşü düzenlendi" desc="Ankara'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünden Ulus'taki ilk Meclis binasına kortej yürüyüşü düzenlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/29/iecrop/ankara-2_16_9_1635520299.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ankarada-29-ekim-yuruyusu-duzenlendi-6737170/"]