Edinilen bilgiye göre, Akçoova Söğütçük Mahallesi’nde bir grup düzensiz göçmen olduğu ihbarını değerlendiren Akçaova Jandarma Karakolu Komutanlığı ekipleri bölgeye sevk edildi.

Olay yerine gelen Jandarma ekipleri Suriye, Mısır ve Afganistan uyruklu 84 düzensiz göçmeni yakaladı. Jandarma ekipleri tarafından yakalanan 84 düzensiz göçmenin, insan tacirleri tarafından İtalya’ya geldik diye, Akçaova’nın Söğütçük Mahallesi’ne bırakıldıkları öğrenildi.

Yakalanan göçmenler işlemleri yapılmak üzere Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Düzensiz göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin ardından Aydın İl Göç İdaresi’ne gönderileceği öğrenildi.(İHA)

[old_news_related_template title="Devlet Sanatçısı, kendini göçmen Türkmen ailelere yardıma adadı" desc="Ankara’da yaşayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu Akordeon Sanatçısı Orkun Kılıç,(49) kendini Irak ve Suriye’den Türkiye’ye gelen Türkmen ailelere yardım için adadı. Hayırseverlerle birlikte 2 yıl önce Gökay Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurduklarını belirten Orkun Kılıç, “Irak ve Suriye başta olmak üzere birçok Türkiye'ye gelen bazı soydaşlarımızın her türlü yardıma muhtaç oldukları herkes tarafından bilinen bir gerçek. Soydaşlarımızın kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir duruma gelene kadar öncelikle barınma, yiyecek, giyecek, ısınma, sağlık hizmeti ve eğitim gibi konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/27/iecrop/orkun-kilic-sozcu_16_9_1609068931.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/devlet-sanatcisi-kendini-gocmen-turkmen-ailelere-yardima-adadi/"]

[old_news_related_template title="Dünyada her 30 kişiden biri göçmen" desc="Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin, dünyadaki her 30 kişiden birinin göçmen konumunda olduğunu belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/18/iecrop/gocmen-iha_16_9_1583438996_16_9_1608296339.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/dunyada-her-30-kisiden-biri-gocmen/"]