İzmir'de etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle tüm vapur seferleri durduruldu. İZDENİZ'den yapılan açıklamada saat 15.15'ten itibaren yolcu vapuru seferlerinin geçici süreyle iptal edildiği bildirildi.

Açıklamada kuvvetli rüzgarın etkisini artırması nedeniyle daha önce devam etmesine karar verilen Bostanlı-Üçkuyular arasındaki araba vapuru seferlerinin de durdurulduğu kaydedildi.

Konak İlçesi Alsancak Mahallesindeki Alsancak Vapur İskelesine vapura binmek için gelen vatandaşlar, rüzgar nedeniyle iptal olan seferlerden dolayı geri döndü. Vatandaşların fırtınaya rağmen Kordon'da yürüyüş yaptıkları gözlendi.

RÜZGAR, ÇÖP KONTEYNERLERİNİ DEVİRDİ

İzmir'de etkili olan şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. Vapur seferlerinin iptal edildiği kentte, dalgalar kıyılara kadar uzandı.

Kuvvetli rüzgar, İnciraltı sahilinde birçok konteynerini devirirken, ağaçları da salladı.

"RÜZGARI HİSSETMEK İSTEDİK"

Vapur seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle iptal olduğunu iskeleye geldiğinde öğrendiğini dile getiren Hülya Kocagül Yüzer (35), "Bugün üşümek için dışarıya çıktık. Çok fazla denk gelmediğimiz bir durum. Biraz rüzgarı hissedelim dedik ama üşüdük. Konaktan buraya yürüdük, vapura binecektik; seferlerin iptal olduğunu öğrendik ve geri dönmek zorunda kaldık" dedi.

"İZMİR İÇİN KATLANIRIM"

İzmir'e gezmek için geldiğini ve şiddetli rüzgarın İzmir sevgisine engel olmadığını dile getiren vatandaşlardan Ali Emre Nebilal (20) "Manisa'da yaşıyorum. İzmir'i çok seviyorum. İstanbul'da okuyorum. İzmir sevdalısı olarak geldim; bu havaya rağmen yürümek istedim. İzmir için rüzgara katlanırım. Daha önce İzmiri hiç böyle görmedim. Vapur seferlerinin iptal edildiğini de buraya gelince öğrendim. Neredeyse uçuyordum. Oturmak istedik ama rüzgar izin vermeyince biz de yürümek zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

Enis Yülek (22) de "Yürüyüş yapmayı seviyorum. Rüzgar var ama insan biraz yürüyünce hem ısınıyor hem de alışıyor. Karşıyaka'ya geçmeyi düşünüyordum; rüzgardan dolayı vapur seferleri iptal olmuş" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Zincir takarken hareket eden minibüsünün altında kalıp hayatını kaybetti" desc="Ordu'nun Perşembe ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan Fahrettin Kılıç (70), tekerlere zincir takarken aniden hareket eden minibüsün altında kalıp yaşamını yitirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/16/iecrop/dha-kar-1_16_9_1613486751.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/zincir-takarken-hareket-eden-minibusunun-altinda-kalip-hayatini-kaybetti-6263579/"]