Konak ilçesinde, HDP İzmir İl Başkanlığının bulunduğu binaya O.G. isimli şahıs, saat 11.05 sıralarında silahla girdi. O.G.'nin içeriye girmesinin ardından binadan silah sesleri geldi.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi ve cadde trafiğe ve yaya geçişine kapatıldı. Kısa bir süre sonra şahsın içeride parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldürdüğü belirlendi.

ELİNDE BÜYÜK BİR ÇANTAYLA İÇERİ GİRDİ

Öte yandan O.G.'nin HDP İzmir İl Başkanlığındaki saldırıyı gerçekleştirmeden önceki görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde O.G.'nin ticari taksiden elinde büyük bir çantayla indiği, il binasına doğru yürüdüğü ve içeri girdiği anlar görüldü. Şüpheli O.G.'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

BÖLGEDE KEŞİF YAPMIŞ

Öte yandan şüphelinin emniyetteki ayrıntılı ifadesi de ortaya çıktı. Şüpheli O.G.’nin sorgusunda, saldırı öncesi bölgede keşif yaptığını söylediği belirtildi.

BÖYLE GÖZALTINA ALINDI

Saldırganın parti binası girişinde polis ekiplerince etkisiz hale getirildiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde bina girişinde yerde etkisiz hale getirilen O.G.'ye polis ekipleri tarafından müdahale edildiği anlar yer alıyor.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medyadan zaman zaman terör örgütü PKK sempatizanlarıyla tartışmalar yaşadığını belirten O.G., “PKK’dan nefret ediyorum. Zaman zaman sosyal medyada küfürleşiyoruz. Bina çevresine birkaç kez keşif için gittim. Binaya gittiğimde orada birkaç kişinin olabileceğini düşündüm.” dediği öğrenildi.

PERVİN BULDAN BİNADA İNCELEME YAPTI

Saldırının ardından İzmir'e gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan binada inceleme yaptı. İHA

[old_news_related_template title="HDP il binasındaki saldırıda hedef 40 kişilik toplantı mıydı?" desc="HDP İzmir İl Başkanlığı’na silahlı saldırı düzenleyerek parti üyesi Deniz Poyraz’ı tabanca ile öldüren Onur Gencer’in sorguya alındı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, saldırı saatinde parti binasında daha önce planlanmış 40 kişilik yönetim toplantısının son anda ertelendiğini belirterek, hedefin daha büyük bir katliam olduğunu öne sürdü. Sancar, “Bir kaos planı, bir iç çatışma hesabı devreye sokulmuştur” dedi, sağduyu mesajı verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/17/iecrop/hdp-saldiri1_18070551_16_9_1623942991.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hdp-il-binasindaki-saldirida-hedef-40-kisilik-toplanti-miydi-6491992/"]

[old_news_related_template title="İzmir’de HDP il binasını basıp bir kişiyi öldüren saldırganın ilk ifadesi ortaya çıktı" desc="İzmir'de bir kişi, HDP il başkanlığı binasına girerek, partide çay servisi yapan annesinin yerine bir günlüğüne işe gelen Deniz Poyraz'ı silahla öldürdü. Gözaltına alınan saldırganın ifadesinde, 'Hiç kimseyi tanımıyorum. Kimseyle de bağlantı kurmadım. Terör örgütü PKK'dan nefret ettiğim için böyle bir şey yapmak istedim' dediği öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/17/iecrop/izmir-sozcu-1_16_9_1623939903.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/izmirde-hdp-il-binasini-basip-bir-kisiyi-olduren-saldirganin-ilk-ifadesi-ortaya-cikti-6491897/"]