Samsun'un Bafra ilçesinden geldiği öğrenilen 2 kadından biri yanındaki arkadaşının görme engelli olduğunu, tedavi için paraya ihtiyaçları bulunduğunu söyleyerek, kentteki esnafları tek tek gezip para toplamaya başladı.

POLİSE BİLDİRDİLER

Kadınların durumlarından şüphelenen esnaflar olayı polise bildirdi. Polis ekipleri tarafından takibe alınan 2 kadın, dilenmek için girdiği dükkanda suçüstü yakalandı. Polisleri görünce paniğe kapılan kadınlar, dilenci olmadıklarını ve geziye geldiklerini savundu.



BACAĞI AĞRIDIĞI İÇİN KULLANIYORMUŞ

Haklarındaki suçlamaları reddeden kadınlar, şikayet edilen şahısların kendileri olmadığını, yanlışlık yapıldığını ve yanındaki arkadaşının da görme engelli olmadığını, bacağı ağrıdığı için baston kullandığını söyleyerek yanlışlık yapıldığına dair polisi ikna etmeye çalıştı. Yapılan incelemeler sonucu şahısların kente bir araçla bırakıldığı ve günübirlik dilencilik yaptığı tespit edildi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Durumun zabıta ekiplerine bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, uzun uğraşlar sonucu şahısların kimliklerini alarak Kabahatler Kanunu'na göre idari işlem yaptı. Kadınlar, tekrar yaşadıkları kente dönmeleri konusunda uyarılarak serbest bırakıldı. Serbest bırakılan kadınlar bölgeden hızla uzaklaştı. İHA

[old_news_related_template title="Salgın dilencileri de vurdu! Üzerlerinden çıkan para şaşırttı" desc="Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 4 kurumun ortaklaşa düzenlediği operasyonla çoğu çocuk olmak üzere 15 dilenci yakalandı. Dilencilerin üzerinden çıkan para ise şaşırttı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/17/iecrop/dilenci-iha21_18072655_16_9_1623951095.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/salgin-dilencileri-de-vurdu-uzerlerinden-cikan-para-sasirtti-6492197/"]