AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Temmuz ayı meclis toplantısında Konya merkez ve ilçelerinde imar planına göre açılmış veya açılacak olan cadde ve sokaklardan birisine Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı ile bilinen Kadir Mısıroğlu isminin verilmesine karar vermişti.

Konuyu SÖZCÜ’nün gündeme getirmesinin ardından AKP’li belediyenin kararına CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu sert tepki göstererek, belediyenin kararından bir an önce vazgeçmesi çağrısında bulunmuştu.

GÜNDEME ALINMADI

Belediyenin bugün gerçekleşen Ağustos ayı ilk meclis toplantısında CHP'li Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin tepkisinin ardından teklif gündeme alınmadı.

"HİZMETLERLE GÜNDEME GELEN BİR KENT OLMAK İSTİYORUZ"

CHP'li Akbuğa Büyükşehir Belediye meclisinde yaptığı konuşmada, “Biz Konya’nın adının cumhuriyet düşmanlarının isimlerini caddelerine veren bir kent olarak değil, hizmetleriyle gündeme gelen bir kent olmamasını istiyoruz” sözlerine AKP’li Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konunun sadece bir teklif olduğunu ve gündeme alınmadığı yanıtını verdi.

[old_news_related_template title="AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye, daha fazla göç yükünü kaldıracak durumda değil" desc="AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Afganistan'daki durumla ilgili yaptığı açıklamada 'Türkiye kimsenin göçmen kampı değildir. Bu toprakları toplama kampı gibi düşünmesinler' dedi. Çelik, ayrıca, 'Türkiye, daha fazla göç yükünü kaldıracak durumda değildir' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/09/iecrop/omer-celik-dha-1_16_9_1628521534.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akp-sozcusu-omer-celik-turkiye-daha-fazla-goc-yukunu-kaldiracak-durumda-degil-6584234/"]