Kanal İstanbul projesinin etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerini taşıma ihalesi 26 Mart 2020 günü corona virüs salgını nedeniyle getirilen birçok kısıtlama önlemine rağmen gerçekleştirilmişti.  Yaklaşık yarım saat süren ihale sırasında salonda salgına karşı önlemler alınmıştı.

İhale komisyonu üyeleri, maske ve eldiven takarak ihaleyi gerçekleştirmişti. Tahmini bedeli 566 bin TL olarak açıklanan ihaleye 4 geçerli teklif sunulmuştu. İhaleyi 500 bin TL teklif sunan Mukarnas Mimarlık Mühendislik İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şirketi kazandı. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile  şirket arasında tam 18 ay sonra 27 Eylül 2021 günü sözleşme imzalandı. Şirket, ihalede en düşük teklifi sunan şirket olmuştu.



KÖPRÜLER SÖKÜLEREK TAŞINACAK

İhale konusu iş kapsamında  “Kanal İstanbul projesi etki alanında kalan Başakşehir’deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy’deki Dursunköy köprülerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanması için sağlam bölümlerinin sökülerek taşınması, eksik bölümlerinin tamamlanması ilkesine dayalı projelerinin hazırlanması” amaçlanıyor.

Teknik şartnameye göre köprü civarında araştırma kazıları yapılarak başlangıç ve bitiş noktaları ile tespit edilecek. İhaleyi alan firma; köprünün sökümü, yapı elemanlarının taşınması, yeniden yapılması ve eksik bölümlerinin tamamlanması işlerini üstlenecek. Köprünün özgün konumuna yakın bir konuma taşınması için alternatif yerleri araştıracak ve köprülerin  taşınacağı yeri belirleyecek. İşin süresi de 350 gün olarak belirlendi.

Şirket, 2016 yılında mimar Kıyas Tökmeci tarafından 200 bin TL sermaye ile kuruldu. Şirketin merkezi Beşiktaş’ta bulunuyor.

[old_news_related_template title="Kanal İstanbul için yeni ihale tarihleri belli oldu" desc="TOKİ, Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir kapsamında Arnavutköy’de inşa edilecek konutlar için etap etap ihaleye çıkıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/01/iecrop/11kanalist_16_9_1633132309.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kanal-istanbul-icin-yeni-ihale-tarihleri-belli-oldu-6682576/"]