Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sosyal medyada hedef alınmasına yönelik, Akşener'e destek mesajı yayımladı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu şöyle konuştu:

* Siyasi partiler ve onların yöneticileri nezaket ve üsluplarıyla topluma örnek olmalıdır. Ancak gelinen noktada “üslup ve nezaket” sorunu siyasetin en önemli problemi haline gelmiştir. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i hedef alan ifadeler bu nezaketsizliğin endişe verici son halkası olmuştur. Hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. Bu vesileyle Sayın Akşener’e yönelik ifadeleri bir kez daha şiddetle kınıyorum.

"HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ"

Karamollaoğlu, Akşener'i telefonla arayarak bu konudaki üzüntülerini ve dayanışma duygularını ilettiğini de belirtti. Karamollaoğlu, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın Türkiye’de hakaretin değil nezaketin, kutuplaşmanın değil kucaklaşmanın hakim olduğu bir anlayışı hep birlikte inşa edeceğiz" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın Meral Akşener için "Fosforlu Cevriye" ifadesini kullanmasının hemen ardından AKP-MHP resmi sosyal medya hesapları da dahil organize olarak yapılan sosyal medya hareketiyle o ifadeler etiket ile gündem yapılmaya çalışılmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında bu konuya değinerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çok ses getiren bir konuşma yapmıştı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu aynı gün Akşener'i ziyaret ederek dayanışma mesajı vermişti.

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu: Büyük Ortadoğu Projesi tıkır tıkır işlemeye devam ediyor" desc="ABD'nin Ortadoğu'ya nükleer silah taşıyabilen 2 bombardıman uçağını İsrail eşliğinde gönderdiğine dikkat çeken Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, 'ABD attığı bu adımlarla neyi amaçlıyor? Bu gelişmeler hiç de hayra alamet değildir. Nereyi bombalayacak bu uçaklar? ABD’nin yeni başkanın atmış olduğu bu son adım da Büyük Ortadoğu Projesi’nin tıkır tıkır işlediğinin bir başka somut örneğidir. Bu konuda en uyanık olması gereken ülke Türkiye olmalıdır' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/10/iecrop/karamollaoglu-sozcu_16_9_1615389795.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/karamollaoglu-buyuk-ortadogu-projesi-tikir-tikir-islemeye-devam-ediyor-6306618/"]

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu, Erdoğan'a yüklendi: Dün o kararlara muhtaçtı" desc="Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, AKP’nin iktidara ilk geldiği dönemlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Avrupa’daki insan haklarını örnek gösterdiğini ancak şu an Türkiye’de, bu hakları görmenin mümkün olmadığını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/06/iecrop/karamollaoglu-sozcu_16_9_1612794218-880x495-1_16_9_1615029700.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/karamollaoglu-erdogana-yuklendi-dun-o-kararlara-muhtacti-6298909/"]