Türkiye'nin haftalardır beklediği soğuk ve yağışlı hava dalgası bu gece etkili olmaya başlayacak. Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmin haritasına göre bu geceden itibaren yurda giriş yapacak olan karlı hava dalgası günlerce etkisini yitirmeyecek ve hava sıcaklıklarındaki düşüş devam edecek.

KAR 1 HAFTA BOYUNCA İSTANBUL'UN GÜNDEMİNDE KALACAK

Yarından itibaren kendini göstermeye başlayacak olan kar yağışı kısa süreli olmayacak. Hava sıcaklıklarındaki düşüş sürecek, karlı hava dalgası 21 Ocak tarihine kadar İstanbul'da kalmaya devam edecek.



YURT GENELİNİ ETKİLEYECEK

Kar yağışı yurdun birçok bölgesinde etkili olacak. Ege Bölgesi'nin güneyi, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Bölgesi'nin sınır şehirleri hariç tüm bölgelerde kar kendini gösterecek. Sıcaklık düşüşü önümüzdeki hafta ortasına kadar sürecek.

SAĞANAK YAĞIŞ BUGÜN DE SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Erzurum, Muş, Bingöl çevreleri ve Edirne'nin güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Sağanak ve Gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyinin yüksekleri, Erzurum çevreleri ve Edirne'nin güney kesimlerinde yer yer karlakarışık yağmur ve kar olmak üzere İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Muğla'nın doğu ilçeleri, Giresun, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

[old_news_related_template title="İzmir'de korku dolu anlar: Sele kapılan kadını böyle kurtardılar" desc="İzmir'in Buca ilçesinde sel sularında sürüklenen kadın, bekçiler tarafından kurtarıldı. O anlar bir cep telefonu kamerası tarafından görüntülendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/13/iecrop/detay-kopya_16_9_1610511170.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/izmirde-korku-dolu-anlar-sele-kapilan-kadini-boyle-kurtardilar-6209005/"]

[old_news_related_template title="İstanbul barajlarının doluluk oranı artıyor... 12 günlük su artışı yaşandı!" desc="Megakent İstanbul’da 3 gündür etkili olan yağmur, susuzluk tehlikesi altında olan İstanbullulara nefes aldırdı. Yağışların İstanbul’a kazandırdığı su miktarı 12 güne çıktı. Cuma günü yüzde 19.16 olan doluluk oranı bugün yüzde 22 seviyesine çıktı. 10 Ocak Pazar günü yüzde 32.46 olan Istrancalar barajının doluluk oranı hızla yükselerek 2 günde yüzde 81.93 seviyesine kadar çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/12/iecrop/istanbul-baraj-iha_16_9_1610443914.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbul-barajlarinin-doluluk-orani-artiyor-12-gunluk-su-artisi-yasandi-6208044/"]