Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova Mahallesi ve Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, yıllardır süren sınır kavgası nedeniyle 2 aydır her iki kente bağlı mahalleli dağda nöbet tuttu.



Kurucaovalılar tarafından kullanılan suyu Pınarbaşı Mahallesi'nde yaşayanlar, Adıyaman'a bağlamak isteyince gergin anlar yaşandı. Yüzlerce Kurucaovalılar dağa çıkarak, sularını vermek istemedi. Bölgeye gelen jandarma ekipleri, herhangi bir olumsuzluğa karşı insansız hava araçları kaldırarak bölgede incelemelerde bulundu. Jandarma kalabalığı dağıtarak, gerginlik büyümeden önledi. (DHA)

[old_news_related_template title="Gümüşhane’de silahların gölgesinde referandum" desc="Gümüşhane’ye bağlı Günyüzü ve Üçtaş köyleri, Giresun’un Doğankent ilçesine bağlanmak için referanduma gitti. Oylama sırasında muhtar silah fotoğrafı paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/06/iecrop/14referandum_16_9_1630971867.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/gumushanede-silahlarin-golgesinde-referandum-6634815/"]