Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Karacasu yangınının bir hafta daha sürmesini değerlendirdiklerini açıkladı. Yangının henüz kontrol altına alınmadığını, her an bir parlamanın söz konusu olduğunu belirten Soley, yaptığı yazılı açıklamada, "Söndürme çalışmaları yaklaşık bir hafta daha sürüp, yangının 12-13 Ağustos tarihleri arasında kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanabileceği değerlendirilmektedir” dedi.

GÖNÜLLÜ ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı, "Yangın mahaline görevli olmayanlar bundan böyle alınmayacak” açıklamasının aksine, gönüllülere çağrı yapan Kaymakam Soley, “Söndürme ve daha sonrasında yapılacak soğutma çalışmalarının 10 gün kadar süreceği değerlendirilmekte olup bu süreçte yangın bölgesi çalışmalarında gönüllü olarak çalışacak kişilere su tankerlerine ihtiyacımız var. Yapılacak çalışmada görev almak isteyen gençlerimizin yangın bölgesine girişten önce kurulan koordinasyon merkezinde görevlilere başvurarak kayıt yaptırmaları, görev kartlarını yetkililerden almaları gerekiyor” dedi.

BOZDOĞAN'DA YANGIN

Öte yandan Aydın’ın Bozdoğan ilçesi Altıntaş Mahallesi Karagedik mevkiindeki ormanlık alanda yangın başladı. Dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri ile Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

[old_news_related_template title="Osman Gürün, yangının son durumunu Saygı Öztürk'e anlattı: Yangın rüzgarlarla birlikte Muğla il merkezine doğru gidiyor" desc="Muğla'da yangın bölgesinde bulunan Sözcü Yazarı Saygı Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den yangının son durumu hakkında bilgi aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/06/iecrop/saygi-ozturk-sozcu1_16_9_1628259757.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/osman-gurun-yanginin-son-durunu-saygi-ozturke-anlatti-yangin-ruzgarlarla-birlikte-mugla-il-merkezine-dogru-gidiyor-6578805/"]