Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınların yerel seçimlerde, seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 91’inci yıl dönümünde CHP’li kadın belediye başkanları ile video konferans toplantısında bir araya geldi.

Önceki dönem kadın belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda Kılıçdaroğlu’na Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun eşlik etti.

"FATMA KAPLAN HÜRRİYET BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA HAZIRLANMALI"

Toplantıda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, kadın büyükşehir belediye başkanlarının sayısını artırmak istediklerini belirterek şöyle konuştu:

* Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yerel yönetimlerde verilmesinin 91'inci yılı. Ama arzu ettiğimiz ölçüde kadınlar yerel yönetimlerde rol üstlenemediler. Bunu büyütmek gerekiyor. Bunun mücadelesini kadınların vermesi gerekiyor.

* Kadınların elde ettikleri hakları büyütmeleri, erkeklerle eşit koşullara bu haklara getirmeleri onların en büyük haklarıdır. Bu hak mücadelesini verirken doğal olarak erkeklerden de büyük ölçüde destek göreceklerdir.

* Bir büyükşehir belediye başkanımız var. Sayısının artmasını istiyoruz. Bu konuda Fatma Kaplan Hürriyet'in Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırlanmasını da isteriz.

* O bağlamda biz gerek kadın kolları genel başkanı, gerek ben elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Özellikle kadınların oylarını alabilirseniz olağanüstü bir sonuç çıkacaktır.

Kadının ekonomik özgürlüğe kavuşmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi isminin çok sık kullanıldığını ancak kendisinin Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Kullanılması ismini kullanmayı çok arzu ettiğini söyledi.

"AKP VE MHP ARKA KAPIDAN ÖZEL PROPAGANDA YAPIYOR"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

* AK Parti ve onun izdüşümü olan diğer parti Milliyetçi Hareket Partisi aile yapımız, düzenimiz bozuluyor diye bir özel propaganda yapıyor arka kapıdan. Bu propagandanın önüne geçmek için kadına yönelik şiddete hayır.

* Kadın nerede olursa olsun şiddete uğramamalı. Aile için şiddeti kabul etmiyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız diye doğrudan doğruya şiddet sözcüğü kullanılarak İstanbul Sözleşmesi savunulabilirse onun geniş kitlelerde kabul görmesi çok daha yüksek olacaktır.

Kılıçdaroğlu, kadın belediye başkanlarına teşekkür ederek sözlerini şöyle noktaladı:

* Bu pandemi sürecinde bizim belediye başkanlarımız gerçekten tarih yazdılar, tarih yazmaya devam ediyorlar. Çok zor koşullarda bunu yapıyorlar. Üstelik şikayet etmeden yapıyorlar. Önlerine çıkan engelleri aşmasını biliyorlar.

* Belediye başkanlarımız arasında da bir dayanışma kültürü var. Dolayısıyla bütün belediye başkanı arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim.

* Gelecekte çok daha sayısı artmış kadın belediye başkanlarımızla bu tür toplantılar yapmayı arzu ederim. Bu bir taraftan sizin talebiniz bir taraftan benim umudum olsun. Umutla talebi umarım büyütürüz ve tekrar daha güçlü daha sağlıklı ortamlarda bir araya gelmiş oluruz.

[old_news_related_template title="Kemal Kılıçdaroğlu: Bugün gerçekten çok öfkeliyim" desc="Çoklu organ yetmezliği şikayeti olduğu halde uzun süre hastanede yer bulamadığı için hayatını kaybettiği duyurulan Aslı Özkısırlar'ın ölümü üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bugün gerçekten çok öfkeliyim. Hastanelerde boş yatak yok diye gencecik bir kadın hayatını kaybetti. Hastayı boş yatak yok diye ölüme gönderenlerle hastaneyi mühürleyenler aynı insanlar. Aynı kafa, aynı zihniyet. Türkiye bu zulmü kabul etmiyor. Bu zulmü hak etmiyor' diyerek tepkisini dile getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/02/iecrop/kilicdaroglu-dha-2_16_9_1617384830.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kemal-kilicdaroglu-bugun-gercekten-cok-ofkeliyim-6350332/"]