Aşılama oranında en düşük iller arasında bulunan Bitlis’te İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil ekipler, kenti sarı kategoriden çıkartıp bir an önce mavi kategoriye ulaştırmak için mücadele veriyor.

En az bir doz aşı yapılanların oranının en az olduğu illerden olan Bitlis’te corona virüsü salgınının kontrol altına alınması ve toplumsal bağışıklığın sağlanması amacıyla şehrin her bir köşesine mobil aşı çadırları kuruldu.

Bitlis Valiliği de resmi Twitter hesabından, “Bitlis maviye çok yaklaştı. Bitlis sanayi sitesinde bulunan esnaflarımızla birlikte yüzde 75 için kolları sıvıyoruz” paylaşımında bulundu.

Bitlis’te aşı oranı bugün itibarıyla yüzde 65,2 olurken, mavi kategoriye ulaşmak için sağlık ekipleri en son sanayi sitesindeki esnafları aşılamaya davet etti. (İHA)

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Eylül corona virüsü verilerini açıkladı! İşte yeni vaka ve vefat sayısı" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı 3 Eylül 2021 Cuma gününün corona virüsü (koronavirüs) verilerine göre, bugün 276 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşandı. Bakan Koca, 'Şimdi bizlerle birlikte çocuklarımızın, gençlerimizin de gözü bu tabloda. Henüz aşı olmamışsanız, dışarıda maskesizseniz haklı bazı soruları var' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/03/iecrop/corona-dha-1_16_9_1630687782.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/saglik-bakani-fahrettin-koca-3-eylul-corona-virusu-verilerini-acikladi-iste-yeni-vaka-ve-vefat-sayisi-6629076/"]