CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki temasları sırasında, Ümraniye'de atık kağıt toplayarak geçimini sağlayan, geri dönüşüm işçilerini ziyaret etti.

Görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, "Ey Saray İktidarı! Hırsız arsız arıyorsanız yanlış yere bakıyorsunuz. Kağıt toplayıcılarını rahat bırakın. Emeğe biraz saygınız olsun. Hiç vicdanınız yok mu sizin demeyeceğim; çünkü yok!" ifadelerini kullandı.

CHP lideri ile görüşmesinde işçiler, depolarına yapılan baskınlar sonucunda mallarına el konulduğunu anlattı. Öğretmen olan bir geri dönüşüm işçisi, "Ben üniversite mezunu olarak başıma öne eğip ben bu işi yapıyorsam ve uçurumun kenarında kendime tutunacak bir dal bulduysam ve birileri gelip benim bu emeğimi hiçe sayıyorsa burda sıkıntı var demektir" derken, bir başka işçi de, "Üstümüz kirli olabilir ama kalbimiz bir gül bahçesi" diye konuştu. Kılıçdaroğlu ise, konuyla ilgili bir çalışma yaptıklarını ve tamamlandığında tüm CHP'li belediyelere göndereceklerini kaydederek, "Kimsenin çöpten geçinmek zorunda olmadığı bir dünya kuracağız" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN, YARISI BAYAT HEP AYNI NAKARATA GİRMİŞSİN YİNE"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, yarısı bayat hep aynı nakarata girmişsin yine. 'Üç koyun', 'SSK’yı batırdı', 'CeHaPe', 'Bay Kemal'. Çok tekrar ediyorsun bu aralar kendini, sahi iyi misin?" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, AKP Adana Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “CHP’nin elini attığı her işte çuvallamasının tek sebebi, kendilerine emanet edilecek üç koyunu bile güdemeyecek kadar beceriksiz olmalarıdır. Sosyal Sigortalar Kurumunun hastanelerini iflas ettiren adam bu değil mi, SSK’yı batıran bu değil mi ya? Buna nasıl geleceksin de bunları teslim edeceksin? CHP, takoz siyasetinin kurumsallaşmış, ete kemiğe bürünmüş hâlidir. Milletin felaketinden medet uman, milletin acısını fırsata çevirmeye çalışan bir anlayışın ülkemize yapabileceği hiçbir katkı yoktur. Bunun için Allah milletimizi CHP zihniyetinin eline düşürmesin diyorum” ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bay Kemal, kıskanma çalış senin de olur" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Uluslararası piyasadaki sıkıntılı atmosfere rağmen ihracatta yıllık 212 milyar doların üzerine çıkmayı başardık. Bay Kemal, kıskanma, çalış senin de olur' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/09/iecrop/erdogan-depo-4_16_9_1633795760.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdogandan-kilicdarogluna-bay-kemal-kiskanma-calis-senin-de-olur-6697571/"]